I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

7 činjenica koje morate znati pre farbanja kose

Svaki pokušaj da sakrijemo loše rezultate farbanja kose uglavnom dovodi do njenog oštećenja i našeg još dubljeg nezadovoljstva. Brzinsko prefarbavanje u kućnoj radinosti može značajno oštetiti kosu, dok čekanje da prođe nekoliko nedelja između neuspelog i korektivnog farbanja smanjuje rizik od ošećenja, ali produbljuje nezadovoljstvo.

Nekada ni korektivno farbanje u profesionalnom frizerskom salonu ne može da pruži željeni rezultat nakon samo jednog tretmana, što samo produžava agoniju.

Zato je važno da pre donošenja odluke o promeni boje kose znamo neke osnovne stvari. Stručni tim iz frizerskog salona ‘’Bellezza allo Specchio’’ odlučio je da podeli sa nama sedam stvari koje moramo znati pre farbanja kose.

SAVETI FARBANJE KOSE

Ponesite sliku

Ukoliko se farbate u frizerskom salonu, obavezno ponesite sliku željene boje kose. Vaša i frizerova asocijacija na ‘’bakarni odsjaj’’ možda neće biti istovetna, ali će slika otkloniti svaku nedoumicu. Ukoliko ste se odlučile za boju  ali ne i za nijansu, ponesite slike onih koje zasigurno ne želite. Frizeru će to biti jasna smernica i brže ćete doći do idealnog rešenja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vodite računa o tonu lica i prirodnoj boji kose

Svetloj koži lica bolje pristaju svetliji tonovi kose, a tamnoj tamniji. Sada imate na raspolaganju veliki broj aplikacija pomoću kojih možete isprobati različite boje i frizure. A uvek se možete konsultovati sa frizerom, pre nego što zakažete tretman.

Ukoliko se farbate same dobro obratite pažnju na brojčane i slovne oznake na pakovanju, kako biste precizno odredile intenzitet boje i željeni ton. Takođe, nemojte ići dalje od dve nijanse svetlije ili tamnije od vaše prirodne boje, a farbe kupujte u specijalizovanim frizerskim radnjama pre nego u supermarketima. U slučaju da želite korenitu promenu iz jednog tretmana, obavezno se obratite profesionalcu.

Naglasite frizeru koliko često želite da se farbate

Ne zaboravite da kosa raste, zbog čega ćete na svakih 6-8 nedelja morati da farbate izrastak. Ako nemate vremena i novca za ovako često farbanje, odaberite boju koja je po tonu slična vašoj prirodnoj kosi. Na ovaj način će izrastak biti manje primetan i može proći više vremena između dva farbanja. Popularni ombre ili običan preliv su takođe moguća rešenja.

Maska pre farbanja

Dan pre farbanja nanesite masku za kosu celom dužinom vlasi, kako biste je hidrirali i umanjili mogućnost isušivanja tokom tretmana.

Prvo šišanje, onda farbanje

Boja zavisi i od zdravlja vaše kose. Oštećena kosa ne prima boju tako uspešno kao zdrava. Zato je važno da prvo šišanjem odstranite sve ispucale krajeve i lepo oblikujete kosu, a tek posle toga je ofarbate.

Zaštitite boju

Boja uvek bledi i to se ne može sprečiti. Ali se može ublažiti. Izbegavajte svakodnevno pranje kose i uvek koristite isključivo šampone i regeneratore koji su namenjeni farbanoj kosi. Neprijatelji postojane boje su takođe sunce i hlor. Zato leti izbegavajte intenzivno izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, a pre ulaska u bazen obavezno pokvasite kosu običnom vodom. Voda će popuniti sve nepravilnosti u vlasi i tako onemogućiti hlor da dospe u njenu srž i proizvede oksidaciju.

Prvo farbanje

Ukoliko se farbate prvi put u životu, predlažemo da to ipak prepustite frizeru i profesionalnim bojama za kosu. Farbe iz supermarketa i njihovo nepravilo nanošenje mogu učiniti da se veštački pigment dugo zadrži u vašoj kosi i pravi probleme kao što su nemogućnost da se dostigne neka druga željena boja i neujednačenost u boji prilikom narednih farbanja.

Pre prvog farbanja poželjno je testirati odabranu boju na koži vrata (tačno ispod linije kose), kako bi se utvrdilo da li ste alergični na farbu i izbegle moguće neželjene reakcije tokom tretmana.

UKOLIKO IPAK NE ŽELITE SAMI DA SE FARBATE …

Novogodišnji trendovi i decembarska akcija

S obzirom da će 2018. godina biti u znaku farbane kose, frizerski salon ‘’Bellezza allo Specchio’’ je odlučio da decembar bude mesec popusta za sve vrste farbanja. Kako bi omogućili damama da u trendu zakorače u novu godinu, aktivirali su sniženje od 25%. A uz svaku uslugu farbanja našom farbom, feniranje je gratis.

Cenovnik

*uz sve cene uračunata je usluga i naša farba

 kratka

 srednja

 duga

 farbanje

redovna cena 1300

akcijska cena 975

redovna cena 2000

akcijska cena 1500

redovna cena 2500

akcijska cena 1875

 pramenovi

(jedna boja)

redovna cena 1500

akcijska cena 1125

redovna cena 2000

akcijska cena 1500

redovna cena 2500

akcijska cena 1875

 pramenovi

(više boja)

redovna cena 2500

akcijska cena 1875

redovna cena 3000

akcijska cena 2250

redovna cena 4000

akcijska cena 3000

 preliv

redovna cena 800

akcijska cena 600

redovna cena 1200

akcijska cena 900

redovna cena 1500

akcijska cena 1125

 

 

Pročitajte i ostale tekstove salona Bellezza allo Specchio na našem portalu

FRIZERSKI SALON U CENTRU ZRENJANINA


Nemanjina 18 (iza ugla) , lokal 2 u širem centru Zrenjanina

Kontakt telefon za zakazivanja 061.64.65.864

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh