I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Savet frizera – kako negovati kosu zimi

 “Najveći neprijatelj kose zimi jesu vetar i niska temperatura, zbog čega u ovim danima kada je izuzetno hladno, treba učiniti velike napore da se kosa održi zdravom” – poručuju iz “Studija Popetrov” koji brine o zdravlju i izgledu kose velikog broja Zrenjaninaca.

Kosa zimi Popetrov 2

Zima koja je ovih dana pokazala svoju snagu, podstiče nas da razmišljamo koliki uticaj ima na našu kožu i kosu. Ukoliko se i najzdravija i kvalitetna kosa izloži uticaju oštrih vremenskih prilika, ona će vrlo brzo postati beživotna. Nekoliko praktičnih saveta mogu pomoći da proleće dočekamo sa očuvanom kosom koja će zadržati sjaj. Korisnici frizerskih usluga “Studiju Popetrov” ovih dana dobijaju vrlo korisne savete.

– Ono što uvek dajemo kao savet „broj jedan“ jeste šišanje mrtvih krajeva kose. Nakon toga nam preostaje nega zdravog dela kose. Kapa u velikoj meri štiti dlaku od štetnog uticaja niskih temperature i vetra. Kosa koja je duga može se pre stavljanja kape blago zavezati u rep kako se kosa ne bi izlomila. Ne treba zaboraviti da kape moraju biti od prirodnih materijala i da ih treba redovno prati. Jako je važno uzeti za ozbiljno savet o unutrašnjoj ishrani vlasi, dakle voditi računa o unosu hrane bogate vitaminima i proteinima. Vitamin B je od neprocenjivog značaja i ima ga u žitaricama, jajima, crvenom mesu i ribi. Proteini bilo da su životinjskog ili biljnog porekla, takođe su izuzetno važni za isharnu kose i kože. Postoje i kapsule koje mogu biti dodatak ishrani i namenjene su baš kvalitetu kose – kaže profesionalni frizer Veljko Popetrov koji preporučuje i pakovanja za kosu u kućnim uslovima, kao i profesionalne načine nege kose u salonima.

Kosa zimi Popetrov 1MASKA ZA ZDRAVU, JAKU I SJAJNU KOSU

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za masku u kućnim uslovima je neophodno izmešati 1 žumance, 3 kašike maslinovog ulja, 3 kašike balzama za kosu i 1 kašičicu meda. Ujednačena maska nanosi se na vlažnu kosu, preko koje je potrebno staviti najlon kesu a zatim preko kosu grejati fenom. Masku je neophodno držati pola sata na glavi a zatim isprati.

PROFESIONALNA NEGA KOSE ZIMI

U “Studiju Popetrov” zimi se vodi naročita briga specijalnim preparatima koji su namenjeni intenzivnoj ishranu vlasi. U zavisnosti od tipa kose, profesionalni frizer odabira jednu od kvalitetnih ampula koje za kratko vreme vraćaju kvalitet kosi. U ponudi su i razni serumi, a naročito popularan keratin koji ima dugotrajnije i pre svega zaštitno dejstvo. Tretiranjem preparatima sa jakim formulama, vlasi će biti nahranjene i samim tim kosa će odolevati štetnim uticajima.

– Bez obzira na dužinu, moja preporuka je da se kosa mora češljati nekoliko puta dnevno kako bi se sebum sa skalpa ravnomerno preneo po celoj kosi. Ta prirodna masnoća jeste zaštitni sloj dlake. Time se sprečava isušivanje krajeva kose kao i mršenje, a samim tim i kidanje kose – kaže Popetrov.

Svakodnevna nega  zimi, bez obzira na tip kose podrazumeva pranje blagim  šamponima, dok za poseban tip kose (masna, suva, farbana..) treba odabrati šampon u dogovoru sa frizerom koji vodi  računa o našoj kosi.

Kosa zimi Popetrov

                         FRIZERSKI STUDIO “POPETROV”

Brigadira Ristića C1, Zrenjanin
064/193.07.01
Radnim danima od 11-19h
Subotom od 09-15h
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh