I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Optika Prima savetuje – redovni pregledi čuvaju naše oči

Sve više dece ima problem s vidom, što je posledica genetike, boravka u zatvorenom prostoru, nedostatka vitamina u ishrani, kao i preduge upotreba mobilnih telefona, tableta i kompjutera.

Očni pregled je obavezan kod dece između treće i pete godine života, kada najranije može da se utvrdi da li postoji problem sa vidom. Pregled se može uraditi i ranije ako pedijatar posumnja na neko očno oboljenje. Kontrolne provere dioptrije se savetuje što češće u svako doba života.

Ne kaže se uzalud da, kada je nešto vredno, treba da se čuva „kao oči u glavi“. Vid je jedno od pet čula, kojima spoznajemo svet oko nas. Međutim, problemi sa vidom vrlo su česti kod školske dece. Svako četvrto dete ima problem sa vidom, koji kasnije u razvoju dovodi do poteškoća u učenju i utiče na njihovo ponašanje.

Kod dece školskog uzrasta javljaju se kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam. Deca to primete kad ne mogu da čitaju sa table iz treće ili četvrte klupe, boli ih glava, slova su im iskrivljena ili umanjena i previše približavaju knjigu kada čitaju, što samo pogoršava situaciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

KAKO DA SAČUVATE VID VAŠE DECE?

Od ranog uzrasta deca se virtuelno zabavljaju, usled predugog sedenja za laptopom ili telefonom manje se trepće, suše se oči, očni mišići su stalno zgrčeni u istom položaju, prinudnom položaju da bi videli bliske predmete. Zbog takvog ponasanja mnogi dugo ni ne primećuju ili ne znaju da ne vide na daleko jer ne koriste mnogo pogled na daljinu.

Najvažnije je da decu odvojite koliko mozete od konstantnog i dugog gledanja na blizinu, tada ćete po ponašanju dece lakse i brze prepoznati potencijalne probleme sa vidom.

Deca su često nesvesna da su im potrebne naočare i korekcija vida. Zato ispratite njihovo ponašanje najčešče u pogledu na daljinu (sedenje blizu do TV ekrana, naginje glavu kako bi bolje videli, često trljaju oči, žale se na umorne oči i glavobolju…), a i sama provera dioptrije je bezkontaktna i traje svega nekoliko minuta.

Optika Prima raspolaže najsavremenijim aparatima oftalmološke tehnologije u koje se možete pouzdati

TERMINI ZA ODREĐIVANJE DIOPTRIJE

Ponedeljak – petak 9 – 14 h

Utorkom i četvrkom i popodne od 17 – 19 h

Subota 9 – 13 h

KAKO IZABRATI NAOČARE ZA DETE

Ukoliko je dete malo, roditelji odlučuju koji je najpogodniji okvir. Kasnije kada je dete starije, treba poštovati izbor deteta jer to utiče na zadovoljstvo i želju za nošenjem naočara.Važno je da naočari budu udobne, lagane, da daju dobro vidno polje i da budu plastične, da se deca ne bi povredila u slucaj da padnu.


Pravovremeno otkrivanje problema i redovna kontrola stanja oka su ključni faktori za održavanje zdravlja dečijih očiju.


Takođe,  bitni su i redovni pregledi i provere oka za odrasle, bez obzira da li imate tegobe ili ne. Očni pregled omogućava da se utvrdi stanje oka, da se proveri oštrina vida i postoji li neko očno oboljenje. Redovni pregledi pomažu u otkrivanju problema sa očima u najranijoj fazi, kada su šanse za lečenje najveće.

Veliki izbor okvira za decu i odrasle i stakala po super cenama možete naći u optici Prima, koja se nalazi u centru grada preko puta Glavne apoteke. Optika Prima izrađuje naočare za vid već dugi niz godina i iza sebe ima veliki broj zadovoljnih klijenata.

KONTAKT

Adresa: Kralja Aleksandra I Karađorđevića 36, Zrenjanin
Telefoni: 023 535 730 i 062 259 050

facebook stranica

instagram

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh