I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Roditelji u Zrenjaninu zainteresovani za PROGRAM PRIPREME dece za upis u prvi razred

Program pripreme dece za upis u prvi razred iz godine u godinu sve je popularniji. Razlog tome je pre svega želja roditelja da dete spremno zakorači u novo poglavlje života i da obaveze koje ga očekuju dočeka sa radošću. Na koji način se deca pripremaju da zakorače u savremeni sistem obrazovanja i koliko to traje saznajemo u zrenjaninskom Centru za edukaciju i savetovanje “Stvarno važno”.

Program traje tri meseca, tačnije 24 radionice. Predviđeno je da se održavaju dve radionice sedmično koje traju po sat vremena. Nakon upoznavanja sledi psihološko- emocionalna priprema deteta za polazak u školu i upoznavanje sa školskim pravilima. Nakon toga, prvi časovi su predvidjeni  za rad na razvoju psihičkih funkcija kao što su opažanje, pažnja, mišljenje, pamćenje i razvoj sposobnosti poput fine motorike. Nakon svakog časa roditelji dobiju kratko objašnjenje šta smo radili tokom časa i na koji način ukoliko je potrebno dodatno mogu podsticati razvoj. Časovi su osmišljeni tako da se kroz  igru utiče na razvoj psihičkih funkcija i sposobnosti, a nakon igre se popunjavaju i radni listovi u koje roditelji takodje imaju uvid. Na preostalim časovima  dete se upoznaje sa osnovnim matematičkim pojmovima i računskim operacijama i vrši se priprema za savladavanje tehnike čitanja. Na samom kraju na poslednjem času ili poslednja dva časa bavimo se opštom informisanošću deteta.

Program ne isključuje važnost pripreme koju vrše vaspitači u predškolskim ustanovama, kao i roditelji tokom procesa odrastanja. Prednost je u tome što se sa svakim detetom radi individualno. Kroz takav rad svako dete se može bolje sagledati i može se raditi na jačanju onih sposobnosti i funkcija za koje se proceni da su slabije razvijene u jednoj drugačijoj atmosferi. Roditelji dobijaju priliku da u razgovoru sa specijalnim pedagogom dobiju brojne informacije koje će sigurno biti od velike važnosti kada dete krene u školu.

Pored ovog programa u Centru postoje i razvojno-edukativni program za najmladje kao i program “SMART STAR”, namenjen svima koji planiraju porodicu i roditeljima dece predškolskog uzrasta kao i individualno savetovanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za sada je najpopularniji program pripreme za polazak u prvi razred, ali svakako da ni preostali programi nisu manje značajni i da su sadržinski veoma bogati i usmereni na razvoj ličnosti deteta i svih njegovih potencijala i kapaciteta. Naročito bi bilo značajno da se roditelji i stučnjaci što više povežu i da razmenjuju korisne informacije na čemu će Centar u budućnosti insistirati. Pre svega kroz program “SMART START”, ali i kroz druge aktivnosti u koje će se roditelji uključivati.

„STVARNO VAŽNO“ JE KRENUTI NA VREME

Centar za edukaciju i savetovanje dece „Stvarno važno“ nalazi se u Ulici Carice Milice 5a, uz parking na Prevlaci kod Kulturnog centra. Ovaj Centar pruža i roditeljima i deci mogućnost da se osame i porazgovaraju sa stručnim ljudima.

Deca u Centru „Stvarno važno“ sa pedagogom Ljubicom Kozinom

Pitanja i zakazivanje termina obavljaju se putem mejl adrese edukativnicentarzr@gmail.com, i 065/985-04-05

Radno vreme ponedeljkom, sredom i petkom je od 8 do 16h, utorkom i četvrtkom od 10 do 18h.

Pročitajte još: „SMART START“ (pametan početak) – novi program Centra za edukaciju i savetovanje „Stvarno važno“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh