I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Program efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem (VIDEO)

Grčka klinika Jatropolis iz Atine predstavlja u poslednjih nekoliko godina novu nadu za obolele od teških oblika tumora i u Srbiji.


IATROPOLIS Medical Group je jedinstveni privatni medicinski centar koji kombinuje neinvazivne moderne metode lečenja raka koristeći najsavremenije tehnologije.

Lekari u  ovoj atinskoj klinici imaju program efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem, novim tehnologijama radiohirurgije, koja se uveliko primenjuje u svetu, ali kod nas ne postoji. Atina je luka spasa i nova nada pre svega za pacijente sa tumorima, koji se ne mogu tretirati konvencionalnom radioterapijom, koji zahtevaju kompleksne operacije ili se ne mogu podvrgnuti klasičnoj operaciji.

SAJBER NOŽ

Grčka, u odnosu na Srbiju, prednjači čitavu deceniju kada je lečenje onkoloških pacijenata u pitanju. I to pre svega zahvaljujući sajber – nožu, aparatu robotu koji laserski otklanja najnepristupačnije tumore u čitavom telu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sajber nož je poznat kao prvi i jedini svetski poznat robotski radiohirurški sistem, koji se koristi za lečenje velikog broja tumora na različitim mestima u organizmu. On je veoma osetljiv i precizan na milimetarskom nivou. Sa ovim sistemom tumori mozga, kao i oni koji se nalaze u ostalim delovima tela mogu se tretirati visokim dozama zračenja. Zdravo tkivo je maksimalno zaštićeno od neželjenih efekata zračenja – objašnjava dr Čedomir Vukić, regionalni menadžer grčke klinike za zemlje bivše Jugoslavije, kojeg smo sreli u Zrenjaninu, prilikom posete porodici jednog pacijenta.

Uz to, sajber nož u potpunosti eliminiše tumorsko tkivo na makro i mikro planu, ne oštećuje zdravo tkiva oko tumora, dok obavlja lečenje visokom precizošću između 4 i 7 trertmana, koji traju između 45 i 55 minuta.

– Sajber nož vrši precizno fiksiranje i primenjuje zračenje u skladu sa disanjem pacijenta i pokretima tumora, a može da tretira više tumora istovremeno. Tretman je bezbolan, anestezija najčešće nije potrebna prilikom tretiranja odraslih pacijenata, ne zahteva hospitalizaciju i pacijenti mogu da se vrate normalnim životnim aktivnostima – objašnjava dr Čedomir Vukić.

Svakog meseca put Atine krene u proseku oko 15 pacijenata iz Srbije, koji biju tešku bitku sa opakom bolešću. Naš sagovornik precizira da u Jatropolisu nisu otkrili terapiju za rak, da nikome ne daju lažnu nadu, ali da sajber nožem, često i u kombinaciji sa tomo terapijom, mogu da unište tumor maksimalno, da ga potpuno unište, sprže – nekroziraju, tako da tumor više nije živ. 

– Tretman se vrši pomoću kompjuterski kontrolisanog robota, koji se okreće oko pacijenta i usmerava zrake ka tumoru iz 1.200 razlilčitih uglova. Sajber nož je u stanju da odredi mesto tumora pomoću veoma preciznog kompjuterski kontrolisanog robotskog sistema i modernog sistema za pozicioniranje pacijenata. Svi ovi sistemi omogućavaju lečenje visokom preciznošću. Sajber nož je uređaj kojim se sprovodi stereotaktična radioterapija i moguće je samo u jednoj sesiji visokim dozama radijacije potpuno uništiti tumor nakon preciznog određivanja njegovih 3D koordinata – objašnjava dr Čedomir Vukić.

Sajber nož se koristi za lečenje tumora mozga, pluća, dojke, jetre, materice, jajnika, karlice, pankreasa, bubrega, prostate, melanoma, debelog creva, bešike, sarkoma, heptocelularnog karcinoma, arterovenozne malformacije, adenoma hipofize, recidiva tumora ili regiona koji su već tretirani zračenjem.

– Ključna prednost je to što predstavlja alternativu hirurškoj intervenciji. Posebno je značajan za pacijente, koji ne žele komplikovane operacije ili kod kojih takav vid intervencije nije moguć, jer nosi preveliki rizik u slučaju lošeg opšteg stanja pacijenta – kaže naš sagovornik.

TOMO TERAPIJA

Tomo terapija omogućava da se precizno „gađaju“ obolela tkiva. Količina zračenja, koja dopire do zdravih delova, smanjena je na minimum.

U ovom uređaju je iskombinovano više postojećih tehnologija. To je urađeno da bi se omogućilo da doktori koji obavljaju zračenja mogu precizno da odrede položaj tumora. Takođe, i da u realnom vremenu na monitoru imaju njegovu sliku. Sistem sočiva za usmeravanje zračenja je tako projektovan da se zraci mogu vrlo precizno usmeravati, ali određivati i njihov intenzitet.

Tomo terapija se može koristiti u lečenju svih tumora. Posebno preferira treriranje većih površina tumora, koji se nalaze na mestima rizičnim za hiruršku intervenciju.

Lečenje se obavlja u realnom vremenu, direktno se prate pokreti tumora i pacijenta uz pomoć navigacionog sistema i tehnologijom kompjuterizovanog robota, a robot detektuje spontane promene koje se dešavaju u toku terapija kako bi ih ispravio.

– Iskustva koja iznose stručnjaci iz klinike Jatropolis u primeni ove metode na lečenju i uklanjanju tumora pokazuju da ukoliko pacijent dođe na vreme i ako bolest nije u poodmaklom stadijumu, onda je procenat uspešnosti čak 85 odsto – ističe dr Čedomir Vukić i dodaje: Na žalost, pacijenti iz Srbije se uglavnom jave kad je bolest u poodmaklom stadijumu.

KONTAKT

– Pacijentima prvo zakazujemo razgovor i tražimo da ponesu svu lekarsku dokumentaciju sa snimcima i dijagnozom. Mi je prosleđujemo u Atinu, gde lekarski konzilijum daje procenu i donosi odluku da li pacijenta treba podvrgnuti tretmanima sajber ili tomo noža – objašnjava dr Čedomir Vukić.

Tel: +381 60 322 99 99 , +381 63 812 00 00

E – mail: cedomir.vukic@gmail.com

E – mail: cedomir.vukic@yahoo.com

E – mail: iatropolis.srbija@gmail.com

Web: www.iatropolis-srbija.rs 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh