I love Zrenjanin

  • Univer export
  • agencija dane
Marketing Zrenjanin

Prikupljeno četiri miliona dinara za decu obolelu od raka

ZrBizNet

Završetak kampanje „Recite NE plastičnoj kesi i nešto lepo će da se desi“ koju je kompanija Univerexport realizovala zajedno sa svojim potrošačima, na kraju aktivnosti je donela novi slogan „Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi“ – iznos od 4.000.000 dinara za decu obolelu od raka.

Aktivnost u trajanju od mesec dana, tačnije od 26. jula do 26. avgusta, podrazumevala je da za svaki račun na kome nije plastična kesa, Univerexport donira dva dinara udruženju Nurdor, nacionalnom udruženju za decu obolelu od raka. Rezultati aktivnosti kažu da je u svakom objektu, svakog dana, tek svaki treći kupac kupio plastične kese, a izraženo u procentima – potrošnja plastičnih kesa smanjena je za čak 68%.

Za mesec dana trajanja kampanje 1.960.086 računa nije imalo plastičnu kesu, a kompanija Univerexport na ime ovog zajedničkog poduhvata značajnog kako za zaštitu životne sredine, tako i u smislu svesti potrošača koji su u neverovatnom broju prepoznali humanost ove ideje, donira 4.000.000 dinara udruženju Nurdor. Sama sredstva namenjena su za odeljenje hemato-onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, odnosno Dečiju bolnicu.

Podaci da je Srbija prva u Evropi po broju dece obolele od raka, uz ostale statističke podatke koji kažu da svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od te bolesti i više su nego dovoljni motivi da se kompanija Univerexport upusti u ovako veliki i human poduhvat. Istovremeno, briga za zdravlje jeste i briga za planetu Zemlju. Smanjenje upotrebe plastičnih kesa je neophodnost, a podaci da potrošači u Srbiji imaju sve veću svest u vezi sa brigom o sredini u kojoj žive dobar su podstrek za razmišljanje o uvođenju sličnih aktivnosti i u budućnosti.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh