I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Detaljni pregledi oka u oftalmološkoj ordinaciji Helios

Zdravlje očiju je važan preduslov opšteg zdravlja i kvaliteta života.

 

Za oči se kaže da su ogledalo duše, a oko je jedan od najvažnijih organa, jer čovek preko čula vida dobija 90 % informacija iz spoljašnjeg sveta. Savetuje se da se oftalmološki pregled obavi jednom godišnje, jer je rano otkrivanje bolesti oka veoma važno za sprečavanje posledica koje one izazivaju. Ovo se pre svega odnosi na osobe koje imaju sklonost ka dijabetesu i glaukomu.

U očnoj ordinaciji „Helios 023“ se vrše detaljni oftalmološki pregledi koji obuhvataju:

– određivanje oštrine vida, prepisivanje dioptrije, pregled prednjeg segmenta oka biomikroskopom, detaljan pregled očnog dna ,merenje očnog pritiska, kao i dijagnostika, lečenje i praćenje bolesti oka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Treba napomenuti da se se određivanje dioptrije, pregled očnog dna i merenje očnog pritiska mogu obaviti i pojedinačno, kao i određivanje kvaliteta i kvantiteta suznog filma i ispitivanje kolornog vida.

Ako se utvrdi da postoji potreba za dodatnim analizama, pacijentima su na raspolaganju i ultrazvučna dijagnostika, kompjuterizovano vidno polje (merenje širine vidnog polja u cilju dijagnostifikovanja očnih i neuroloških bolesti), kao i snimanje žute mrlje (OCT).

KABINET ZA KONTAKTNA SOČIVA

U okviru očne ordinacije „Helios 023“ radi Kabinet za kontaktna sočiva, gde se detaljnim pregledom utvrđuje dioptrija i vrsta sočiva koja najviše odgovara pacijentu.
U Kabinetu se vrši i stručna obuka za uspešno rukovanje sočivima (postavljanje, skidanje i održavanje sočiva)

KABINET ZA DEČIJU OFTALMOLOGIJU I STRABIZAM (RAZROKOST)

Očna ordinacija „Helios 023“ je formirala kabinet za dečiju oftalmologiju i strabizam (razrokost), jer je dečiji oftalmološki pregled jedan od najvažnijih pregleda koji treba obaviti do četvrte godine detetovog života, a poremećaji otkriveni u tom razdoblju se uspešnije leče.

Pregled ne treba odlagati ako postoji i najmanja sumnja da dete ne vidi dobro ili da mu oko „beži“.

Roditelji koji i sami imaju problem sa vidom, visoku dioptriju, strabizam ili slabovidost, bi trebalo da što ranije svoje dete odvedu na oftalmološki pregled, bez obzira da li su primetili neke simptome i kod deteta.

Treba reći da se u lečenju slabovidosti i razrokosti upornost i strpljenje isplate i da je za uspeh terapije jako važna saradnja oftalmologa i roditelja.
U Kabinetu za dečiju oftalmologiju stručan tim oftalmolga strabologa vrši preglede na savremenoj opremi u prijatnom ambijentu, koji je prilagođen dečjem uzrastu.

KONTAKT

Specijalistička oftalmološka ordinacija „Helios 0232 se nalazi u Karadžićevoj ulici broj 2 u Zrenjaninu, a pregledi se mogu zakazati na broj 023 511 872

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh