I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Marketing Zrenjanin

Predstavljamo : Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

LOGO-PFPravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu jedan je od četiri fakulteta u sastavu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Fakultet je osnovan 2000. godine i od tada do danas prerastao je u visokoškolsku ustanovu zavidnog nivoa.

 

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu na OSNOVNIM i MASTER akademskim studijama realizuju se akreditovani  studijski programi 

  • Opšte-pravni i Privredno-pravni,

a na DOKTORSKIM studijama:

  • Privredno- pravni i  Krivično-pravni studijski program.

Studijski programi su pripremljeni na temelju vizije boljeg, bržeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, čiji je cilj sticanje kompetencija i sposobnosti, koje će studentima omogućiti da se aktivnije i kreativnije uključe i doprinesu stvaranju pretpostavki za izgradnju društva znanja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

pravni fakultet

Kompetentan nastavni kadar našim studentima pruža fundamentalna znanja iz oblasti pravnih nauka i uspešno priprema studente za polaganje pravosudnog ispita. Kompetentnost nastavnog kadra Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu potvrđuje i činjenica da je u 2011/2012. školskoj godini objavljeno oko 250 naučnih i stručnih radova profesora i asistenata koji rade na Fakultetu, od kojih je većina objavljena u međunarodnim časopisima. Pored toga, u protekloj godini Fakultet je organizovao i četiri međunarodne naučnostručne konferencije koje su se bavile aktuelnim temama iz oblasti pravnih nauka.

Takođe, uključenost nastavnog kadra u brojne projekte, saradnja sa pravosuđem i privredom, i brojni ugovori sa međunarodnim visokoškolskim ustanovama potvrđuju da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu jedan od lidera u oblasti obrazovanja kompetentnog i profesionalnog kadra u oblasti pravnih nauka.

Studenti koji su završili studije na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu uspešno nalaze zaposlenje, jer su tokom studija osposobljeni da postanu odgovorni profesionalci, sposobni da se prilagode novim situacijama u praksi i da sa lakoćom analiziraju pravne probleme pred kojima se nađu, a u cilju rešavanja konkretnog pravnog slučaja na najbolji mogući način.

pravnifakultet_004

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, kao jedna od vodećih proaktivno orijentisanih visokoškolskih institucija, uvažava činjenicu da savremeno tržište rada zahteva visoko osposobljene profesionalce, stoga uz pružanje kvalitetnog i sveobuhvatnog teorijskog znanja, obezbeđivanje praktičnog iskustva ne posmatra kao prestiž, već kao neophodan element procesa obrazovanja.

Upravo iz tog razloga, u okviru Fakulteta oformljeni su Centar za edukaciju i specijalističke kurseve i Centar za evropske integracije. Cilj osnivanja ovih centara jeste kontinuirana edukacija, stručno i naučno usavršavanje studenata, diplomiranih, i zaposlenih lica koja kroz dopunsku edukaciju, druge edukacione aktivnosti i specijalističke kurseve unapređuju znanja i veštine potrebne za sadašnju i buduću poslovnu orijentaciju.

Brojni specijalistički kursevi koji se organizuju u okviru ovih centara okupljaju veliki broj gostujućih predavača koji svoje bogato iskustvo nastoje da prenesu kroz mnoštvo raznih primera iz prakse.

Pored velikog broja specijalističkih kurseva, Fakultet obezbeđuje studentima i praksu u sudovima i privrednim organizacijama.

 pravni

 Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu  četiri godine za redom organizuje takmičenje u besedništvu – „Govori da te vidim ko si“. Od ove godine, pored studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, u besedništvu su se takmičili i maturanti novosadskih srednjih škola sa njihovim autorskim besedama. Cilj održavanja ovog takmičenja jeste razvijanje oratorskih sposobnosti mladih ljudi, s obzirom na neophodnost uverljive verbalne komunikacije koju nameće savremeni život. Pored takmičenja u besedništvu,  studenti ovog fakulteta su tokom prošle školske godine učestvovali i na 11. Moot Court takmičenju iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava.  Tim Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, kao debitant na takmičenju, ostvario je odličan rezultat kroz plasman u finale što predstavlja potvrdu kvaliteta i znanja studenata ove institucije.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžment često organizuje i humanitarne akcije kroz koje nastoji da obraduje i pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. U isto vreme humanitarnim akcijama Fakultet nastoji da studente pripremi da pomognu društvu u smislu da oni čine osnovni stub budućeg razvoja našeg društva. Na Fakultetu  se organizuju i tribine na kojima eminentni stručnjaci kroz iskustva iz prakse, studentima približavaju kako da na najbolji način primene znanja stečena na Fakultetu.

Dugogodišnje iskustvo i rezultati nastavnog kadra,  i uspesi svršenih studenata predstavljaju garanciju da će Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i u budućnosti u potpunosti odgovoriti novim izazovima i nastaviti sa daljim razvojem u oblasti nauke, ali i u procesu prenošenja kako teorijskih tako i praktičnih znanja.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu
Adresa: Geri Karolja 1, Novi Sad

Radno vreme Fakulteta:

Radnim danima od 08:00 do 15:00, Subotom od 08:00 do 13:00

Više informacija o kontaktu pročitajte OVDE.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh