I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Predstavljamo : Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

LOGO-PFPravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu jedan je od četiri fakulteta u sastavu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Fakultet je osnovan 2000. godine i od tada do danas prerastao je u visokoškolsku ustanovu zavidnog nivoa.

 

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu na OSNOVNIM i MASTER akademskim studijama realizuju se akreditovani  studijski programi 

  • Opšte-pravni i Privredno-pravni,

a na DOKTORSKIM studijama:

  • Privredno- pravni i  Krivično-pravni studijski program.

Studijski programi su pripremljeni na temelju vizije boljeg, bržeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, čiji je cilj sticanje kompetencija i sposobnosti, koje će studentima omogućiti da se aktivnije i kreativnije uključe i doprinesu stvaranju pretpostavki za izgradnju društva znanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

pravni fakultet

Kompetentan nastavni kadar našim studentima pruža fundamentalna znanja iz oblasti pravnih nauka i uspešno priprema studente za polaganje pravosudnog ispita. Kompetentnost nastavnog kadra Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu potvrđuje i činjenica da je u 2011/2012. školskoj godini objavljeno oko 250 naučnih i stručnih radova profesora i asistenata koji rade na Fakultetu, od kojih je većina objavljena u međunarodnim časopisima. Pored toga, u protekloj godini Fakultet je organizovao i četiri međunarodne naučnostručne konferencije koje su se bavile aktuelnim temama iz oblasti pravnih nauka.

Takođe, uključenost nastavnog kadra u brojne projekte, saradnja sa pravosuđem i privredom, i brojni ugovori sa međunarodnim visokoškolskim ustanovama potvrđuju da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu jedan od lidera u oblasti obrazovanja kompetentnog i profesionalnog kadra u oblasti pravnih nauka.

Studenti koji su završili studije na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu uspešno nalaze zaposlenje, jer su tokom studija osposobljeni da postanu odgovorni profesionalci, sposobni da se prilagode novim situacijama u praksi i da sa lakoćom analiziraju pravne probleme pred kojima se nađu, a u cilju rešavanja konkretnog pravnog slučaja na najbolji mogući način.

pravnifakultet_004

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, kao jedna od vodećih proaktivno orijentisanih visokoškolskih institucija, uvažava činjenicu da savremeno tržište rada zahteva visoko osposobljene profesionalce, stoga uz pružanje kvalitetnog i sveobuhvatnog teorijskog znanja, obezbeđivanje praktičnog iskustva ne posmatra kao prestiž, već kao neophodan element procesa obrazovanja.

Upravo iz tog razloga, u okviru Fakulteta oformljeni su Centar za edukaciju i specijalističke kurseve i Centar za evropske integracije. Cilj osnivanja ovih centara jeste kontinuirana edukacija, stručno i naučno usavršavanje studenata, diplomiranih, i zaposlenih lica koja kroz dopunsku edukaciju, druge edukacione aktivnosti i specijalističke kurseve unapređuju znanja i veštine potrebne za sadašnju i buduću poslovnu orijentaciju.

Brojni specijalistički kursevi koji se organizuju u okviru ovih centara okupljaju veliki broj gostujućih predavača koji svoje bogato iskustvo nastoje da prenesu kroz mnoštvo raznih primera iz prakse.

Pored velikog broja specijalističkih kurseva, Fakultet obezbeđuje studentima i praksu u sudovima i privrednim organizacijama.

 pravni

 Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu  četiri godine za redom organizuje takmičenje u besedništvu – „Govori da te vidim ko si“. Od ove godine, pored studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, u besedništvu su se takmičili i maturanti novosadskih srednjih škola sa njihovim autorskim besedama. Cilj održavanja ovog takmičenja jeste razvijanje oratorskih sposobnosti mladih ljudi, s obzirom na neophodnost uverljive verbalne komunikacije koju nameće savremeni život. Pored takmičenja u besedništvu,  studenti ovog fakulteta su tokom prošle školske godine učestvovali i na 11. Moot Court takmičenju iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava.  Tim Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, kao debitant na takmičenju, ostvario je odličan rezultat kroz plasman u finale što predstavlja potvrdu kvaliteta i znanja studenata ove institucije.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžment često organizuje i humanitarne akcije kroz koje nastoji da obraduje i pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. U isto vreme humanitarnim akcijama Fakultet nastoji da studente pripremi da pomognu društvu u smislu da oni čine osnovni stub budućeg razvoja našeg društva. Na Fakultetu  se organizuju i tribine na kojima eminentni stručnjaci kroz iskustva iz prakse, studentima približavaju kako da na najbolji način primene znanja stečena na Fakultetu.

Dugogodišnje iskustvo i rezultati nastavnog kadra,  i uspesi svršenih studenata predstavljaju garanciju da će Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i u budućnosti u potpunosti odgovoriti novim izazovima i nastaviti sa daljim razvojem u oblasti nauke, ali i u procesu prenošenja kako teorijskih tako i praktičnih znanja.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu
Adresa: Geri Karolja 1, Novi Sad

Radno vreme Fakulteta:

Radnim danima od 08:00 do 15:00, Subotom od 08:00 do 13:00

Više informacija o kontaktu pročitajte OVDE.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh