I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Praktična obuka kandidata za vozače – nekad i sad

Obuka kandidata za vozače menjala se kroz istoriju.

PRAKTIČNA OBUKA KANDIDATA NEKAD

Osamdesetih godina obuka za vozače vršila se savesnije nego u devedesetim. Tada su auto škole bile pod budnim okom Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Praktična obuka kandidata za vožnju

Devedesetih godina, privatizacijom i degradacijom društvenih vrednosti, auto škole gube na značaju i prevenciji bezbednosti u drumskom saobraćaju. Sve se svodilo na „instant“ obuku i time su same auto škole, u međusobnoj bespoštednoj trci za kandidatima, snižavale kriterijume i u svojoj obuci, a sve zbog jeftinije obuke.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PRAKTIČNA OBUKA KANDIDATA DANAS

Primenom novog zakona, otpočeo je pokušaj da se vrati ugled strateški važnoj delatnosti. Od kvaliteta rada Auto škole zavise temelji bezbednosti u drumskom saobraćaju. U obuku za vozače vraća se obavezna teorijska nastava, obavezno pohađanje prve pomoći, a završni deo primene novog zakona je da auto škole 2016. godine pređu iz MUP-a u nadležnost Agencije za bezbednost saobraćaja.

U praktičnoj obuci se sada mnogo temeljnije obrađuju mnoge radnje i veštine koje su potrebne svakom budućem vozaču.

Na poligonu se uče sva parkiranja, pod pravim uglom i paralelno u odnosu na kolovoz, odnosno podužno kao u Gimnazijskoj ulici, gde se nalazi sedište škole „PLUS“.

Zrenjanin-Gimnazijska

Obavezno  je savladavanje veštine polaska na uzdužnom nagibu dok je ranije ova radnja bila samo opciona na ispitu.

Po novim programima obuke, instruktor vožnje sam određuje kada će koju tematsku celinu prelaziti sa kandidatom. Ranije je auto škola morala da primenjuje jedan usvojen program na svim kandidatima identično, što nije bilo najbolje rešenje jer nisu svi ljudi identični.

Obavezan fond od 40 moto/h je samo minimalan broj časova koje zakon predviđa da se moraju preći tokom obuke. Ukoliko to nije dovoljno, kandidatima se preporučuju dopunski časovi, čija je cena ista kao i cena redovnog časa, a ona u auto školi „PLUS“-u iznosi 1000 dinara.

ZNAČAJ I NEOPHODNOST POSEDOVANJA VOZAČKE DOZVOLE

– Kandidat mora obuku doživeti kao investiciju u sebe i svoje znanje. To je samo uložen novac koji će se pre ili kasnije vratiti na neki drugi način. O značaju posedovanja vozačke dozvole i posedovanja znanja i veštine upravljanja motornim vozilima, zaista je nepotrebno mnogo govoriti. Danas se ni zaposlenje na nekim radnim mestima ne može dobiti bez posedovanja vozačke dozvole. Svi stručnjaci iz raznih ekonomskih oblasti tvrde da je najisplativija i najsigurnija investicija – investicija u znanje i neku diplomu ili serifikat, a tu spada i vozačka dozvola, ističe za portal IloveZrenjanin vlasnik Auto škole, Aleksandar Alferov .

auto skola sasa plus

Detaljnije informacije o obuci mogu se dobiti u auto školi „Plus“, koja se nalazi u Gimnazijskoj 4.

Telefon : 023.536.166 ili 061.163.84.30

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh