I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Povoljnosti u korišćenju briketa za grejanje

Drveni briketi su sve popularniji ogrevni materijal koji se može koristiti u svim pećima, kako zbog povoljne cene tako i zbog činjenice da emituje malu količinu dima i pepela. Veliku primenu uživaju i u uslužnim objektima poput picerija, restorana, barova i slično.

 grejanje-briketi-etno-kucerak-zrenjanin-001

Poznati Zrenjaninski restoran “Etno kućerak”, ulica Gimnazijska br. 8 praktikuje stalnu primenu briketa iz prodavnice “Ogrev”.

U hladnim danima goste restorana, pored vrućeg obroka i “tople” muzike zagreva i briket iz dve starinske peći. Žar briketa iz ovih peći dobrinosi prijatnoj etno atmosferi po kojoj je “Etno kućerak” poznat. Vlasnik restorana već nekoliko godina kupuje briket u “Ogrevu” i zahvaljujući njegovom kvalitetu i velikoj toplotnoj moći, taj trend planira da nastavi i ubuduće.

grejanje-briketi-etno-kucerak-zrenjanin-002Iako se prave od otpadnih sirovina, po svojoj kalorijskoj vrednosti koja se kreće od 4100 do 4560 kalorija po kilogramu, briket je u rangu sa najkvalitetnijim ugljem. Sa njima se može postići željena temperatura mnogo brže u odnosu na druga čvrsta goriva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Briketi se dobijaju mehaničkim putem od celuloznog otpada i kao takvi tvrdi su i ne raspadaju se tokom korišćenja. Ravnomerno sagorevju sa malom količinom dima i pepela, bez zagađivanja životne sredine. Sagorevanjem nastaje pepeo koji je ekološki i može se koristiti kao veštačko đubrivo.

Velika prednost briketa ogleda se i u lakšem čišćenju, jer prilikom sagorevanja nastaje mala količina otpada.

Kupovinom briketa dobija se ono što se očekuje, jer su vam karakteristike unapred poznate za razliku od drugih ogrevnih materijala čiji kvalitet u momentu kupovine ponekad predstavlja pravu nepoznanicu.

Ogrev„-ovi maloprodajni centri u Zrenjaninu nude brikete po ceni od 19,80 dinara po kilogramu. Pakovanja su u količini od 5,13 kg i u džakovima od po 20 kg.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh