I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Poslovni sistem NEXE poboljšanjem poslovnih procesa direktno utiče na smanjenje zagađenja

NOVIM TEHNOLOŠKIM REŠENJIMA OSIGURAVA SE ČIST VAZDUH I OKOLINA

Poslovni sistem NEXE poboljšanjem poslovnih procesa direktno utiče na smanjenje zagađenja

Klimatske promene već imaju stvarne i merljive uticaje na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, i svako od nas treba da se zapita kako može dati svoj doprinos zaštiti životne sredine i održivom korišćenju prirodnih resursa. Iako je bitno da kao pojedinci razmišljamo o načinima smanjenja uticaja na prirodu i kako racionalno koristiti prirodne resurse, poslovni sektor može napraviti bitnu razliku na terenu.

Kao proizvodne kompanije, kompanije poslovnog sistema NEXE učestalim poboljšavanjem poslovnih procesa i podizanjem svesti svojih zaposlenih direktno utiču na smanjenje zagađenja životne sredine. Misija NEXE-a je biti ekološki osvešćen i proaktivan sused na svim lokacijama poslovanja, pa su upravo zato katalogom investicija za period do 2025. predviđena ulaganja u projekte za unapređenje poslovanja – razvoj, modernizaciju, efikasnost i inovacije s naglaskom najpre na moderne tehnologije za dekarbonizaciju u skladu s evropskim planom smanjenja CO2 emisija. Tu prednjače ulaganja u smanjenje troškova energije, koji čine najveći udeo u troškovima sistema NEXE.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kompanija AD Polet IGK, koja posluje u okviru sistema NEXE napravila je značajan iskorak kada je reč o povećanju energetske efikasnosti proizvodnih procesa. Njihovi srednjoročni i dugoročni planovi za uštedu i očuvanje energije podrazumevaju unapređenja tehnološkog procesa i poboljšanja sistema automatizacije kroz ugradnju opreme u obe fabrike, i u Sremskim Karlovcima i u Novom Bečeju. Iako je Zakonom o efikasnom korišćenju energije propisano da je na godišnjem nivou neophodno da proizvodnje smanje specifične utroške energije za jedan posto, NEXE-ova fabrika cigle Stražilovo u Sremskim Karlovcima, prošle godine je zabeležila smanjenje od 14,5 posto, dok je fabrika crepa Polet zabeležila smanjenje od 7,11 posto u odnosu na 2019. godinu.

Svim NEXE-ovim fabrikama ključni je prioritet poboljšati procese koji mogu uticati na emisije u vazduhu ugradnjom novih efikasnih uređaja i primenom novih tehnoloških rešenja kojima se ostvaruju rezultati emisija u vazduh niži od zakonom propisanih.

Osim toga, svi izveštaji iz 2020. godine, a koji se odnose na fabriku cigle Stražilovo u Sremskim Karlovcima, pokazuju kako vrednosti ne prelaze granične vrednosti emisije prema Uredbi o graničnim vrednostima emisija zagađujućih materija u vazduhu iz stacionarnih izvora.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh