I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Posle 23 godine konačno bez naočara

Macko Jan Danijel (29) je u očni centar “Kuće zdravlja” iz Subotice došao sa željom da se podvrgne laserskom uklanjanju dioptrije. Nakon detaljnog pregleda, utvrđeno je da zbog suviše visoke dioptrije Danijel nije pogodan kandidat za ovu vrstu intervencije.

Ipak, posvećeni lekari tima “Kuće zdravlja” nisu odustali od ispunjenja njegovog sna. U cilju dobijanja maksimalnih rezultata, savetovana je operacija sa ugradnjom intraokularnih sočiva – specijalno dizajniranih, minijaturnih sočiva koja ostaju trajno u oku preuzimajući funkciju prirodnog očnog sočiva.

-Zbog specifičnosti diotprije, izbor sočiva je bio veoma sužen, a ovako retke dioptrije su trebale biti poručene sa centralnog lagera proizvođača u Strazburu. Zahvaljujući ažurnosti dobavljača, nepune dve nedelje posle pregleda, sočiva su bila na klinici. Operacija oba oka je izvršena sa razmakom od sedam dana, pričaju nam u očnom centru „Kuća zdravlja“.

danijel-subotica-kuca-zdravlja1

Kažu i da je na dan operacije prvog oka, Danijel došao u pratnji svoje tetke, pomalo uplašen i zabrinut ishodom operacije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Osećam veliku tremu i nervozu, bojim se da ću se onesvestiti tokom operacije. Ali ipak, nadam se da će sve proći dobro i da ću posle svega videti bolje nego što je to sada. Dobio sam dobre preporuke o Kući zdravlja od prijatelja koji se operisao u ovde, čitao sam dosta na internetu i odlučio sam da dođem na operaciju jer ne želim više da nosim naočare, rekao je Danijel neposredno pre ulaska u operacionu salu.

Zahvaljući spretnim rukama hirurga dr Ivošević, operacija je uspešno izvršena za svega 15 minuta. Ova operacija je bezbolna i sigurna procedura, koja se vrši u kapljičnoj anesteziji – bez injekcija i šavova.

Danijel je iz operacione sale izašao nasmejan, a već na prvoj kontroli, dan nakon operacije desnog oka, Danijel je video bez naočara kao dan pre operacije, sa svojom dioptrijom -15.0. Njegovo oduševljenje je bilo teško opisati.

Na dan operacije drugog oka, pacijent je došao potpuno opušten, pripremljen na ono što ga čeka. I nakon ove operacije, na prvoj kontroli ponovi‎o se odličan rezultat dobijen ugradnjom specijalnog premium toričnog intraokularnog sočiva.

-Pre operacije, Danijelova dioptrija na levom oku iznosila je -10.0 i astigmatizam 3.50 dioptrije, a samo dan posle operacije utvđeno je maksimalno očekivano poboljšanje vida, kažu lekari.

Na kraju, zadovoljstvo pacijenta i njegov popravljeni vid predstavljali su ostvareni cilj.

danijel-subotica-kuca-zdravlja

-Zaista sam veoma zadovoljan i ja sada odlično vidim! Naočare nosim od svoje šeste godine i presrećan sam što sam ih se konačno rešio. Posle 23 godine, to mi izgleda pomalo neverovatno. Prva operacija je bila strašna, jer nisam znao što me čeka, drugi put je već bilo puno lakše. Doktorka kaže da je zadovoljna rezultatima i da je sve odlično, samo da redovno dolazim na kontrole. Šta da kažem, super se osećam,  rekao je Danijel na kontroli.

Više o operacijama sa ugradnjom specijalnih intraokualarnih sočiva, možete pročitati klikom na:

http://perfectvision.rs/2015/01/intraokularna-sociva-u-savremenoj-oftalmologiji/

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh