I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Poseta delegacije Zrenjanina gradu Kragujevcu

Na inicijativu uspešne zrenjaninske firme „Točak auto“, organizovana je privredno – politička poseta gradu Kragujevcu u cilju uspostavljanja kontakata i saradnje dva grada.

POSETA FAS-U

Delegacija na čelu sa gradonačelnikom, mr Ivanom Bošnjakom, posetila je grad Kragujevac. Tokom boravka u Kragujevcu, gradonačelnik je sa svojim saradnicima, istaknutim privrednicima našeg grada – članovima Zrenjaninskog poslovnog kruga ZREPOK, posetio rukovodstvo preduzeća u restruktuiranju „Zastava kamioni“, gde je prezentovan istorijat i način poslovanja.

Nakon obilaska „Zastave“, zamenik gradonačelnika Kragujevca, prof. Nebojša Zdravković, sa saradnicima upriličio je prijem u Gradskoj kući za predstavnike našeg grada.

Prema rečima prof. Zdravkovića, Kragujevac je dobar primer za poslovanje, jer se sa 137. mesta popeo na treće mesto u Srbiji po svim ekonomskim parametrima. Ove godine je, uz još dva grada, dobio i sertifikat Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj za povoljno poslovno okruženje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Primer koji je Kragujevac u poslednjih par godina dao ostalim lokalnim samoupravama u Srbiji je kako se aktivnim učešćem privrede i lokalne politike može unaprediti život svakog građanina u zajednici, to je i bio osnovni povod za iniciranje saradnje naša dva grada – istakao je Bošnjak.

„Mi u Zrenjaninu, sa istom idejom, zajedno sa privrednicima okupljenim u udruženju „Zrepok“, aktivno radimo već godinu ipo dana. Kroz perspektivnu saradnju sa privredom ovog regiona i naravno sa gradom Kragujevcom, pokušaćemo da ostvarimo zajedničke projekte. Bitan je samo kontinuitet kvalitetnog rada, podrška što širem sloju privrede i stanovništva i aktivno učešće znanja, odnosno Univerziteta, i uspeh je neizbežan“, dodao je Bošnjak.

KG_TocakAuto_2

Svoje potencijale i proizvodne programe, svojim domaćinima u Gradskoj kući, predstavili su predstavnici Mrkšićevih salaša, Impel, BB Trade, Mecaplast Srbija, kao i Točak Auto, ovlašćeni FIAT-ov servis i diler.

Na kraju svoje posete, nakon prijema u Gradskoj kući, zrenjaninska delegacija posetila je FAS – fabriku „Fiat automobili Srbije“, gde se na licu mesta moglo videti kako i na koji način se proizvodi FIAT 500L.

Ono što će povezati Zrenjanin i Kragujevac, pre svega, biće razmena iskustava u privlačenju stranih investicija, sticanje novih znanja ali i ostvarivanje novih poslovnih veza, što će kasnije, nadamo se, dovesti i do zajedničkih projekata, a sve u interesu daljeg razvoja i napretka dva grada.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh