I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

PerSu marketi pokrovitelji jubilarane 5. manifestacije „Dani taraških roda”

Pod pokroviteljstvom PerSu marketa, od 22. do 24. juna. u Tarašu, održana je jubilarna 5. po redu manifestacija „Dani taraških roda”, čiji je cilj očuvanje i zadržavanje roda u Tarašu, promocija seoskog turizma i prednosti života na selu. Koncept je ostao isti kao i prethodnih godina, održane su kreativne i edukativne radionice, odigrane SuPer predstave za decu i premijerno je prikazan film o Tarašu „Pod istim nebom”, reditelja Srđana Đuranovića.

Svečano otvaranje manifestacije bilo je u subotu 23. juna. Tokom tri dana trajanja, ovu manifestaciju posetilo je više od 500 ljudi, a u programu su najviše uživala deca kojima je program bio i prilagođen. Centralnog dana 23. juna, pored glumačke trupe Sudio Mreža sa SuPer predstavom „Ptica (ve)silica”, u program su učestvovali KUD- ovi iz Elemira i Kumana koji su priredili folklorne igre. Potom je usledio koncertni nastup rok benda „Kontrola zvuka”.

Oko 50 đaka iz lokalne taraške, ali i elemirske i melenačke osnovne škole, učestvovalo je u pesničkom višeboju. Likovnu koloniju, koja od ove godine nosi naziv po svetski poznatoj vajarki rodom iz Taraša – Ljubici Tapavički, obogatio je 21 slikar, što je rekordan broj.

Etno vašar primio je 25 izlagača, a vinski sokak predstavilo je 8 udruženja vinogradara iz okruženja. Na kreativnim radionicama 24. juna, organizovanim na obali Tise tokom Svetskog dana roda, učestvovalo je tridesetoro dece. Tom prilikom održano je kratko predavanje o rodama i značaju ovog dana za njih, a finalnim fudbalskim utakmicama zatvoren je program ovogodišnje manifestacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PerSu marketi Vas pozivaju da posetite Evropsko selo roda i ponesete SuPer uspomene iz Taraša.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh