I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Perfect vision

Operacija katarakte – brzo, pouzdano i efikasno [VIDEO]

Katarakta (siva mrena) predstavlja zamućenje prirodnog očnog sočiva, usled čega postepeno slabi vid. Ranije je bio zastupljen stav da treba čekati da katarakta potpuno sazri te da pacijent dođe gotovo u stanje “privremenog slepila” da bi se siva mrena uklonila.

Srećom, današnji napredak tehnologije omugućio je da se operacije vrše u najranijem stadijumu, sa javljanjem prvih smetnji kod pacijenata. Što se ranije pristupi operaciji, ona će biti lakša, smanjuje se verovatnoća pojave operativnih i postoperativnih komplikacija i ubrzava se postoperativni oporavak.

katarakta_sl2

U savremenim očnim klinikama, operacija katarakte vrši se ultrazvučnom metodom kojom se uklanja zamućeno i ugrađuje veštačko intraokularno sočivo, koje pacijentima omogućava jasan vid, kakav su imali pre nastanka katarakte.

Jedna od domaćih očnih klinka koju odlikuju odlične reference u ovoj oblasti kao i veliki broj zadovoljnih pacijenata, jeste Očni centar “Perfect Vision” iz Subotice koji predstavlja jedan segment Poliklinike “Kuća zdravlja”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Direktorka klinike, doktorka Branka Ivošević, objasnila nam je kako teče operacija katarakte.

– Operacija katarakte vrši se u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji, tako da je pacijent sve vreme trajanja operacije budan i svestan. Ovo je potpuno bezbolna operacija koja traje svega 15-ak minuta. Pacijent posle operacije ide kući i dolazi sutradan na kontrolu. Sledeće kontrole su za 7 i za mesec dana, kaže dr Ivošević.

katarakta-perfect-vision1

Zanimalo nas je da li postoji priprema za operaciju, i kakve su liste čekanja u očnom centru “Kuće zdravlja”.

– Najpre pacijent treba da dođe na detaljan očni pregled, i tada radimo sva potrebna snimanja i izračune za operaciju. U cilju maksimalne sigurnosti, pacijent treba da uradi laboratorijske analize krvi i mokraće, kao i pregled kardiologa koji će dati saglasnost da se operacija izvrši. Pacijentima pružamo mogućnost da sve ove analize i preglede izvrše u našoj ustanovi za svega nekoliko sati. Kod nas liste čekanja ne postoje. U dogovoru sa pacijentom, termin operacije se može zakazati i svega nekoliko dana po obavljenom pregledu.

Kakva sočiva pacijenti mogu da odaberu?

– U našoj ponudi imamo sve vrste najsavremenijih i najkvalitetnijih sočiva poznatih svetskih proizvođača. Ugradnjom standardnih sočiva, pacijent postiže dobar vid na daljinu, ali za blizu ipak treba da nosi naočare. Pored toga, imamo širok spektar premium (vanstandardnih) sočiva. Pa tako pacijentima koji ne žele da nose naočare za blizinu i za daljinu, savetujemo multifokalna sočiva, dok pacijentima  sa astigmatizmom koji se takođe žele osloboditi nošenja naočara, preporučujemo torična ili multifokalna torična sočiva. Izbor je zaista širok, a konačnu odluku donosi pacijent, uz savet lekara.

katarakta-perfect-vision

Imamo informaciju da u Vašu kliniku sve više dolaze i pacijenti iz inostranstva. Šta mislite, zbog čega se odlučuju da prevale toliki put i dođu baš u Suboticu?

– Oko 90% pacijenata dolazi kod nas na osnovu preporuke, na šta smo zaista ponosni. Izjave naših zadovoljnih pacijenata  su pokazatelj da svoj posao dobro radimo. Takođe, jedan od bitnih faktora su i naše cene, koje su nesumljivo najniže u zemlji, a da ne govorimo o cenama ovakvih operacija u inostranstvu. I pored toga, trudimo se da brojnim akcijama, popustima i mogućnošću plaćanja na rate još dodatno olakšamo korišćenje naših usluga. Na naše veliko zadovoljstvo, već godinama veoma uspešno sarađujemo sa vodećim oftalmolozima iz Očnih klinika u Beogradu, Novom Sadu i Budimpešti, koji kao naši stručni konsultanti predstavljaju dragoceno pojačanje za naš tim, kaže na kraju dr Ivošević.

VIDEO – SVE O KATARAKTI

Očni centar “Perfect Vision”

(poliklinika “Kuća zdravlja”)

Senćanski put 15, Subotica

Tel: 024/55-75-75

www.perfectvision.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh