I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Uskoro počinje rad prve „Montesori dečije grupe“ u Zrenjaninu

„Sweet elestra“ centar za porodicu, jedini zvanični predstavnik „Montesori društva“ u našem gradu, počinje sa formiranjem prve „Dečije montesori“  grupe u našem gradu, koja će početi sa radom 1. marta.

ŠTA JE MONTESORI PEDAGOGIJA?

Montesori pedagogija je jedna od retkih kompleksnih, naučno zasnovanih, detaljno objašnjenih i praktično primenjenih učenja o vaspitanju i obrazovanju deteta, čije su pojedine ideje preuzete u učenjima kasnijih klasičnih i alternativnih teoretičara iz oblasti psihologije i pedagogije. Primenjuje se više od stotinu godina u jaslama, vrtićima, osnovnim i srednjim školama širom Sveta.

Cilj Montesori metode je negovanje dečije ličnosti, indirektno podsticanje interesovanja za različite oblasti.

Zato okruženje treba da bude bogato materijalima koji detetu pomažu da usvoji bazična znanja, pa učenje predstavlja prirodnu i prijatnu aktivnost za dete.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Montesori okruženje organizovano je tako da decu privlači da istražuju, biraju, probaju i da pri tom razviju svoje prirodne sklonosti.

„POMOZI MI DA TO URADIM SAM“

Da bi se pravilno razvijalo, dete nije odvojeno od stvarnog života, već je aktivan učesnik u životu svog okruženja. „Pomozi mi da to uradim sam“ osnovno načelo pedagogije Marije Montesori.

Da bi se razvilo na odgovarajući način, detetu je potrebna pomoć koja se sastoji u pripremi povoljnog okruženja i podsticajnog stava odraslih.

Kroz rad sa montesori pedagogom detetu se pomaže da  relativno samostalno i samoinicijativno uči, da razvija sopstveno stvaralačko mišljenje, priznaje se originalnost njegove ličnosti i potpomažu njegove želje i potrebe.

PRIJAVITE SVOJE DETE MEĐU PRVIMA I OSTVARITE POPUST

DECA STARIJA OD TRI GODINE SE MOGU PRIJAVITI

Rad sa decom održavaće se u dva termina:

  • svakim dano od 9 do 13 časova
  • utorkom i četvrtkom od 16 do 18 časova

Rad montesori pedagoga sa decom počinje 1. marta i neće se prekidati ni tokom raspusta.

Za roditelje prvi grupe „Dečije montesori radionice“ odobren je i popust od 10%  na mesečnu pretplatu.

Rad sa decom kreće 1. marta a pre tog termina biće oorganizovani individualni sa decom i roditeljima u dogovorenom terminu.

Prijave i informacije na putem telefona 065 570 57 97 i 065 9 570 57 9

Centar za porodicu „Sweet elestra“ u prethodnom periodu edukovao je roditelje o pozitivnom delovanju montesori pedagogije i održao radionice koje su vodili montesori pedagozi.

Više o montesori delovanju centra za porodicu možete pročitati na njihovom sajtu u kategoriji BRIGA O DECI ili na facebook stranici.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh