I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Marketing Zrenjanin

Par saveta za topliji dom ove zime

Iako nemamo potrebu da u ovim toplim danima razmišljamo o zimi koja će nam uskoro zakucati na vrata, nije loše da spremni dočekamo niske temperature. Ukoliko počnemo u pravo vreme sa sređivanjem našeg doma odradićemo dobar deo posla. Spremni ćemo uživati u zimskim danima u ušuškanom ambijentu sa nama dragim ljudima.

Uz malo truda i Vaš dom može izgledati idilično, sa mnogo topline i vedrine, a bez velikih troškova.

Prvo treba proveriti stanje kuće iznutra. Veliki trošak je ukoliko vrata i prozori dobro ne zaptivaju, jer se u tom slučaju greje prostorija u kojoj se toplota ne zadržava, već izlazi kroz rupe. Najbolje je postaviti zaptivne trake oko vrata i prozora, i na taj način toplota će se zadržati unutar prostorije.

Ukoliko rešite da postavite novu stolariju, u „Ogrev“-ovim maloprodajama možete pronaći vrata i prozore od čamovine visokog kvaliteta. Ukoliko se pak odlučite za PVC stolariju, u ponudi su proizvodi PEŠTAN i ALU LUNE koji mogu biti u beloj ili boji drveta.

saveti-za-topliji-dom-001

Uticajem vremenskih prilika drvene površine se oštećuju i potrebno je da se posebno štite sadolinom ili lakom. U „Ogrev“-u možete pronaći višestruki izbor proizvoda za zaštitu drveta proizvođača Zvezda, Helios, Viteks koji nude širok spektar kvalitetnih tečnih premaza namenjenih za kompletnu zaštitu i dekoraciju drvenih površina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

saveti-za-topliji-dom-002

Drvo će se najbolje zaštititi ukoliko se premaže lak lazurom na uljanoj bazi ili na bazi voska. Lakovi koji su na vodenoj bazi veoma su izdašni za upotrebu, ekološki su za upotrebu, jer se ne osećaju, tako da se mogu koristiti i u dečijim sobama.

Na kući treba prekontrolisati krov, crep i oluke. Pred zimu oluke treba očistiti, jer ih opalo lišće sa drveća može zapušiti i na niskim temperaturama zalediti čime će doći do zapušenja.  Najbolje ih je čistiti mlazom vode i metlom. Krovovi se moraju redovno kontrolisati, jer ukoliko padne veća količina snega grede mogu popustiti. Ukoliko na zidu kuće postoji pukotina potrebno ju je zakrpiti da ne bi izvlačila toplotu iz kuće.

Najbitnije je proveriti stanje dimnjaka i peći za grejanje, jer je moguće da se prostorije napune dimom, koji je u zimskim danima teško provetriti.

Ovo, ali i mnogo više možete pronaći u „Ogrev“-ovim maloprodajnim centrima.

 

 

  • Divider

  • Divider
Na vrh