I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Padrino dostava: Za tri meseca broj zahteva Zrenjaninaca povećan za četiri puta

Za samo tri meseca od dolaska u Zrenjanin, broj poziva i zahteva za Padrino dostavu veći je za četiri puta. Ovaj podatak je sjajan pokazatelj da Zrenjaninci imaju potrebu za tuđom pomoći i uslugom koja je visoko profesionalna i finansijski gledano izuzetno pristupačna i povoljna.

U prva tri meseca Padrino kuriri su se susreli sa najrazličitijim zahtevima i obavljali nabavku u marketima, plaćali račune za komunalne usluge ali i prevozili kućne ljubimce po posebnom zahtevu.

– Prva tri meseca u Zrenjaninu protekla su bolje od svih očekivanja koje smo imali. Naša usluga je za kratko vreme prepoznata na pravi način i izuzetno smo dobro prihvaćeni. S jedne strane, to pokazuje broj poziva koji je za četiri puta veći, a s druge su to reakcije korisnika usluga. Svaka pohvala i komentar su nam jako važni i o tome vodimo računa na dnevnom nivou. Sabiramo utiske naših kurira koji se vraćaju sa terena i brižljivo analiziramo te povratne informacije kako bismo dodatno unapredili uslugu, kažu u Padrino dostavi.

U početku se najveći broj zahteva odnosio na dostavu hrane, međutim, kako su se širile informacije putem medija i društvenih mreža a građani bili bolje informisani o kompletnoj usluzi Padrino dostave, počeli su da se javljaju i drugačiji zahtevi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Upravo tako, povećao se broj i svih drugih zahteva građana pa tako sada imamo daleko više upita za dostavu artikala iz apoteke, upita za uslužno plaćanje računa i nabavku u supermarketima. Nije nam strano ni da kupujemo pelene za bebe, hranu za ljubimce ili da nekoga iznenadimo s poklonom. Imali smo i jedan simpatičan zahtev koji nikako nismo mogli da odbijemo. Trebalo je prevesti jednog malog maltezera baki na čuvanje, a kako vlasnici nisu imali drugi način da ga odvedu na drugi kraj grada, to su uradili naši kuriri. Psić je bio u koferu za transport i sve je prošlo u najboljem redu, kažu u ovoj firmi za dostavu.

U prva tri meseca se pokazalo i to da za dostavom više imaju potrebu oni sugrađani koji žive sami, nemaju sopstveni automobil ili, jednostavno, zbog brojnih obaveza ne mogu da stignu da kupe ono što im je baš tog dana potrebno.

U Padrino dostavi ne kriju i da je bilo onih zahteva koje tehnički nisu mogli da ispune.

– Ljudi nas ponekad traže za transport težeg tereta i pitaju da im dovezemo građevinski materijal, džakove cementa ili krupniju belu tehniku poput šporeta, veš mašine. To su klasične usluge transporta koje nismo u mogućnosti da obavljamo. Čak i za dostavu pijaće vode imamo neke limite jer takve nabavke mogu imati po 50 i više kilograma. Shodno našim pravilima, dostavu predmeta do 25 kilograma obavljamo po redovnim cenama. Sve preko toga se može obaviti, ali se dodatno naplaćuje, no ipak i tada do granice od maksimalno 50-60 kilograma, pojašnjavaju u Padrino dostavi.

RASTE BROJ SKLOPLJENIH UGOVORA SA UGOSTITELJIMA

Nije bilo potrebno puno vremena da zrenjaninski ugostitelji naprave računicu i donesu zaključak o isplativosti dostave hrane preko Padrino dostave. Pored uštede koju mogu da naprave korišćenjem kapaciteta dostavne službe, skinuli su i veliki teret sa svog poslovanja. Prebacujući uslugu dostave na Padrino, sada su, kako i sami kažu, više usredsređeni na ono što im je primarno – kvalitet i pripremu hrane.

– Kako gradimo poverenje kod građana, tako i na drugoj strani beležimo sve bolje rezultate. Broj sklopljenih saradnji sa ugostiteljima značajno se povećao i to nas posebno raduje jer je to najbolji pokazatelj prepoznatog kvaliteta. Primećujemo da nas jedni drugima preporučuju, jer već nakon nekoliko dana saradnje prepoznaju da naš sistem dostave jako dobro funkcioniše – brzo, tačno i profesionalno. Najvažnije im je to što smo im uvek dostupni i to što od nas nikada nisu doživeli da kažemo kako ne možemo da izvršimo dostavu zbog manjka kapaciteta. To se kod nas ne dešava, rekla nam je Jelena Hercog iz dostave Padrino.

KAKO FUNKCIONIŠE PADRINO DOSTAVA U ZRENJANINU?

Dostava u Zrenjaninu vrši se sa tri automobila u smeni, a zbog povećanog broja zahteva, u pripremi je i četvrti. Interesantno je i da je veći broj zahteva Zrenjaninaca uticao i na to da se radno vreme Padrino dostave produži, pa su tako kuriri ove dostavne službe sada dostpuni svakog radnog dana i vikendom, od 8-24.00h!

Sve informacije koje se odnose na cenu dostave, vrstu usluga potražite na stranici POTRČKO ZRENJANIN

Padrino dostavljači

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh