I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Ove subote dve porodične kaprićoze i gratis Tiramisu

U oblačnim i kišnim danima skloni smo traženju dobrog razloga koji bi mogao da nas razvedri.

Picerija „Kappa M“ je u neprestanom traganju za poslasticama koje bi, uz njihove fantastične pice, mogli da poklone svojim potrošačima.

Ove subote su uz dve porodične Kaprićoze pripremili originalnu italijansku poslasticu Tiramisu u pakovanju za celu porodicu (500 grama) za neverovatnih 1090 dinara!

TIRAMISU

SVE ŠTO NISTE ZNALI O ČAROBNOJ POSLASTICI TIRAMISU

U čast poseti vojvodi Cosima de Medičija, Toskanski poslastičari osmislili su desert ‘zuppa del duca’ što je u prevodu značilo „vojvodska supa“. Ova svojevrsna krema od jaja toliko se svidela vojvodi da je recept poneo u Firencu i tamo je na svom dvoru posluživao uglednim gostima. Ovo objašnjava činjenicu da su poslastičari izrađivali Tiramisu od ostataka biskvita i hladne kafe s malo kreme od jaja, sira i likera. Gladni engleski umetnici uživali su u ovom desertu i Tiramisu je ubrzo dobio nadimak ‘Zuppa inglese’. Ti isti umetnici preneli su recept u domovinu gde je Tiramisu dobio ime ‘toskanska krema’, a u Francuskoj je postao poznat pod imenom ‘Creme Anglaise’. Kasnije se ovaj desert počeo izrađivati sa piškotama, a svoju popularnost dostigao je devedesetih godina prošlog veka kada se počela proizvoditi instant krema za njega.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Poručite danas – brza i besplatna kućna dostava 023/568.244

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh