I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Ove subote dve porodične kaprićoze i gratis Tiramisu

U oblačnim i kišnim danima skloni smo traženju dobrog razloga koji bi mogao da nas razvedri.

Picerija „Kappa M“ je u neprestanom traganju za poslasticama koje bi, uz njihove fantastične pice, mogli da poklone svojim potrošačima.

Ove subote su uz dve porodične Kaprićoze pripremili originalnu italijansku poslasticu Tiramisu u pakovanju za celu porodicu (500 grama) za neverovatnih 1090 dinara!

TIRAMISU

SVE ŠTO NISTE ZNALI O ČAROBNOJ POSLASTICI TIRAMISU

U čast poseti vojvodi Cosima de Medičija, Toskanski poslastičari osmislili su desert ‘zuppa del duca’ što je u prevodu značilo „vojvodska supa“. Ova svojevrsna krema od jaja toliko se svidela vojvodi da je recept poneo u Firencu i tamo je na svom dvoru posluživao uglednim gostima. Ovo objašnjava činjenicu da su poslastičari izrađivali Tiramisu od ostataka biskvita i hladne kafe s malo kreme od jaja, sira i likera. Gladni engleski umetnici uživali su u ovom desertu i Tiramisu je ubrzo dobio nadimak ‘Zuppa inglese’. Ti isti umetnici preneli su recept u domovinu gde je Tiramisu dobio ime ‘toskanska krema’, a u Francuskoj je postao poznat pod imenom ‘Creme Anglaise’. Kasnije se ovaj desert počeo izrađivati sa piškotama, a svoju popularnost dostigao je devedesetih godina prošlog veka kada se počela proizvoditi instant krema za njega.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poručite danas – brza i besplatna kućna dostava 023/568.244

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh