I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Marketing Zrenjanin

Ostanite pismeni u 21. veku, naučite da komunicirate e-mail porukama

Kolega, da li možda znate … ? Ovo je najčešće pitanje u našim kancelarijama. Ne dozvolite da ne znate u 2013.-oj godini osnovu interneta, odnosno rad sa e-mail porukama.

Da li ste znali da prosečan službenik provede 38 minuta dnevno rešavajući probleme svog kompjutera ili kompjutera svog kolege?

Da li Vi znate kako se pravilno koristi računar ili i Vi za svaki problem zovete kolegu?

email-kako poslati

Za početak, naučite kako se pravilno piše e-mail poruka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U školi računara „Nimiko“, dobili smo materijal sa časova u kome je objašnjeno:

U zavisnosti od programa u kome radite, novu e-mail poruku dobijate klikom na dugme Nova poruka/New/New Mail/Create/Compose..

To: nikola@gmail.com, pavle@ptt.rs
Cc: marko@ptt.rs, ana@gmail.com, maja@ptt.rs,
Bcc: danilo@yahoo.com, djordje@beotel.net
Subject: ZADACI ZA KONTROLNI
Attach: kontrolni.doc

1. U polje To: upišete adresu osobe kojoj šaljete poruku. Ako poruku želite da pošaljete na više adresa, u polje To: možete da upišete još adresa razdvojenih zapetom ,

2. U polje Cc: možete da upišete još adresa na koje želite da pošaljete istu poruku. Prilikom slanja poruke, potpuno je svejedno da li ste adresu upisali u polje To: ili u polje Cc:. Te adrese primaoca će biti svima vidljive. Obično se u polje Cc: upišu adrese primalaca koji treba da znaju za poruku, ali ne treba ništa da preduzimaju.

3. U polje Bcc: možete da upišete još adresa na koje želite da pošaljete poruku, ali te adrese neće biti vidljive ostalim primaocima. (niko neće znati da ste poruku poslali i na adresu maja@yahoo.com i djordje@beotel.net).

4. U polje Subject: upišite kratak sadržaj – temu poruke koju šaljete. Ovo polje obavezno treba da popunite jer na osnovu teme lakše uočimo, pronađemo poruku i upamtimo da li je poruka za nas važna ili ne.

5. Na dugmetu Attach, uz poruku možete da pridružite/pošaljete još neki dokument, sliku, video zapis i dr. Možete da pridružite više dokumenata, ali ako ih imamo više od 5, bolje da dokumente prvo ’upakujemo’, pa pošaljemo kao jedan paket.

6. Klikom na dugme Send poruka će stvarno biti poslata.

Kada primite poruku, kliknite na subject poruke i otvoriće vam se tekst koji je u poruci zapisan.

1. Na dugmetu Reply možete da odgovorite na poruku i tada će odgovor stići samo osobi koja nam je poruku poslala (bez obzira da li je bilo više primalaca u Cc: ili Bcc:)

2. Na dugmetu Reply All ćete odgovoriti na poruku. Odgovor će stići svim osobama koje su bile na spisku primalaca (i oni u Cc: i oni koji si na spisku Bcc:).

3. Na dugmetu Forward poruku koju ste dobili možete proslediti nekoj ’trećoj’ osobi kojoj će stići ista poruka kao i vama.

U školi računara „Nimiko možete da pohađate kurseve od osnovnih računarskih programa pa do ozbiljnog programiranja za studente i profesionalce.

Veliko interesovanje je za dečije kurseve na kojima možete naučiti: Windows, Word, Internet, CorelDRAW, PhotoShop, WEB Design, Game Maker, 3D Modelovanje…

Nisu zaboravljeni ni najstariji, pa se organizuju i kursevi za penzionere gde polaznici uspešno nauče Windows, Word, Internet, slanje e-mail poruka, korišćenje Skype,…

Škola računara NIMIKO se nalazi u Slovačkoj ulici br.3, telefon 023/569-191.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh