I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Novo u Zrenjaninu: Od atraktivne rekreacije do profesionalnog ronioca

U Zrenjaninu je otvoren ronilački klub „Scubax“ koji ima potencijal da neplivača obuči do profesionalnog ronioca, budući da njihov iskusni i stručni tim poznaje sve faze u tom procesu.

ron5

Instruktore je okupilo zajedničko prijateljstvo, ljubav prema veštini kojom su ovladali i kojom se bave, i zajednička želja da sa drugima podele sve ono što svojim čulima osećaju dok su pod vodom.

– Ambijent i osećaj koji ronilac ima dok je ispod površine vode nešto je što se ne može opisati rečima, ni izraziti slikama – to je osećaj koji se mora doživeti, kažu instruktori kluba „Scubax“. – Suvišno je govoriti o potrebama organizma za fizičkim aktivnostima, međutim ronjenje je sport koji na specifičan način obnavlja ćelije organizma. Naime, kod ostarelih ćelija, polupropustljiva membrana kroz koju se vrši razmena materija sa okolinom, sve manje može normalno „disati“ zato što kiseonik sve teže dolazi do unutrašnjosti ćelije, a to je posledica slabije poroznosti ćelijskog omotača.

U procesu ronjenja ceo organizam je izložen visokim pritiscima te vazduh ulazi u ćelije pod pirtiskom u većoj količini nego pri atmosferskom pritisku. Udisanje vazduha pod vodom ima jednak uticaj na organizam kao i kada vrhunski sportisti imaju tretman revitalizacije organizma u hiperbaričnim komorama.

ron3

Istruktori kluba „Scubax“ visoko su odgovorni, kvalifikovani ronioci i sportski stručnjaci iza kojih stoji znanje, višegodišnje pa i višedecenijsko iskustvo, rad u sportu, u obuci neplivača, u podvodnim aktivnostima, vaterpolo sportu i uopšte svemu što ima veze sa sportom i pedagoškim radom. Svoje znanje su objedinili u celinu koja će kao rezultat dati nove ronioce: amaterske, sportske, turističke pa i profesionalne.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

POSTANITE PROFESIONALNI RONIOCI SA MEĐUNARODNIM SERTIFIKATOM

Za one koji odluče da se profesionalno bave ronjenjem, ovaj klub će im nakon obuke izdati međunarodno priznate sertifikate sa kojim se može dobiti posao u zemlji kao i inostranstvu.

Naročito su atraktivni poslovi u turizmu u kojima ronioci rade kao podvodni vodiči ili na poslovima obezbeđenja turističkih grupa.Velika prednost za takav posao je poznavanje stranog jezika. Pored engleskog, naročito su traženi ronioci sa znanjem ruskog, mađarskog, rumunsko, slovačkog jezika.

Instruktori u novootvoreno „Scubax“ ronilačkom klubu angažovani su na održavanju plovila u marinama, kao obezbeđenje u kulturnim i sportskim manifestacijama koje se odvijaju na vodi ili na samoj obali, u ekološkim akcijama, čišćenju i odražavanju obala i dna reka, jezera…

Ronilački klub „Scubax“ počeo je upis novih članova svih generacija od osam godina starosti.

– Obradujte sebe zdravljem,veštinom, možda nekom medaljom, novim načinom života ili profesionalnom karijerom u sportskom, turističkom ili tehničkom ronjenju. Pripremili smo vrhunske programe i treninge, probna ronjenja, kurseve i stručna usavršavanja. Obuku za decu, ronilačke avanture i ekskurzije. Jednostavno, zaronite sa nama u svet tišine i više nikada ništa neće biti isto – poručili su instrukori ovog novog kluba u našem gradu.

scuba x shark fin SFcrveni x2

Više informacija na broj 064 6846140 ili na sajt kluba www.scubax.org

AKCIJA : DRIVE AND DIVE

U saradnji sa auto školom „Saša plus“, svaki član ronilačkog kluba dobija vaučer od 2.000 dinara za obuku vozača.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh