I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Nova destinacija u ponudi: Vasiliki na Lefkadi

O ostrvu Lefkada, biseru Jonskog mora do sada smo već pisali nekoliko puta. Međutim, u dosadašnjoj ponudi naših turističkih agencija bilo je isključivo letovalište Nidri, koje se nalazi na istočnoj strani ostrva, udaljeno više desetina kilometara od najlepših ostrvskih plaža. Od ove sezone ponuda na Lefkadi je bogatija za novu destinaciju!

vasiliki

 

Predstavljamo vam Vasilliki, zanimljiv ribarski gradić na jugu Lefkade, udaljen 38 km od glavnog grada Lefkasa. Nalazi se u istoimenom zalivu, okružen sa tri strane brdima, Vasiliki ima izuzetno povoljnu klimu. Nadomak plaže nalazi se veliki broj taverni, prodavnica, kafića i modernih barova sa prelepim pogledom na zaliv.

Egremni

Egremni

Mesto Vasiliki ima odličnu lokaciju za obilazak najlepših plaža koje se nalaze na jugozapadu ostrva. Plaža Agiofili udaljena je nepunih 4 km, čuveni Porto Kaciki 16 km, Egremni 17, a Jalos 15 kilometara. Do većine ovih plaža iz malog pristaništa svakodnevno voze brodići. Ukoliko na ostrvo niste došli sopstvenim već autobuskim prevozom uvek možete rentirati kola ili skuter u lokalnim renal agencijama, koristiti redovne autobuske linije ili ići na organizovane izlete.

Plaža Egremni se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Duga peščana plaža okružena visokim krečnjačkim liticama i kristalnom tirkiznom bojom vode svrstava je ne samo među najlepše plaže ostrva već čitavog mediterana. Organizovanu ponudu čine ležaljke sa suncobranima i bar na plaži. Do prakinga iznad plaže moguće je stići sopstvenim prevozom ili autobusom, a odatle se stepenicama spušta do plaže.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Porto Kaciki je jedna od najlepših i najpopularnijih ostrvskih plaža. Na samoj plaži su organizovani suncobrani i ležaljke a na litici iznad plaže se nalaze taverne. Parking je obezbeđen i naplaćuje se. Pored sopstvenog prevoza, do plaže se može stići brodićima koji svakodnevno polaze iz Vasilikija.

Porto Katsiki

Porto Katsiki

 Nedaleko od Vasilikia nalazi se Agiofili, mala peščano – šlunkovita plaža sa kristalno čistim morem. Na plaži postoje organizovani sunobrani i ležaljke ali ponesite svoje osveženje i užinu. Do nje je moguće stići brodićem iz Vasilikija ili peške – oko sat vremena lagane šetnje. Zbog vrlo lošeg puta upotrebu motornih vozila ne preporučujemo.

Agiofili

Agiofili

Jalos (Gialos) je još jedna beskrajna peščana plaža okružena liticama sa zapadne strane ostrva. Nije toliko popularna i posećena kao Egremni i Porto Katsiki, pa zbog toga ima mnogo opušteniju atmosferu. Do nje se stiže asfaltim putem i moguće je prići motornim vozilom. Ponesite suncobran, osveženje i užinu. Mir i tišina zagarantovani!

Jalos (Gialos)

Jalos (Gialos)

Za sve dodatne informacije i rezervacije stojimo vam na raspolaganju u turističkoj agenciji Solaris Travel svakog radnog dana od 10.00 do 19.00 ,

Telefon 023.610.007.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh