I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Popijte odlično kraft pivo direktno sa izvora – made in Zrenjanin

Veliki broj pivnica u Zapadnoj Evropi proizvodi svoje kraft pivo, a taj trend polako dolazi i u Srbiju.

 

Nedavno otvorena mini – pivnica u Zrenjaninu, Nomad Beer House, takođe ima kvalitetno kraft pivo i zahvaljujući tome svakog dana okuplja sve veći krug pivopija.

– Došao sam na ideju da otvorim lokal u kojem će ljudi moći da piju sveže točeno pivo, koje se pravi od prirodnih sirovina, bez bilo kakvih hemikalija. Na taj način, polako vraćamo tradiciju sveže točenog piva u naš grad – kaže vlasnik Miloš Padejski za Ilovezrenjanin.

Nomad Beer House

Pivo koje se služi u mini pivnici Nomad je nepasterizovano, mutno pivo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ovo je trenutno jedino pivo, koje se proizvodi u Zrenjaninu. Pivo se kuva i odležava u prostoriji, čija se vrata nalaze bukvalno iza našeg šanka. Zato su piva uvek pitka i sveža. Reakcije Zrenjaninaca su odlične i pravi pokazatelj da smo na dobrom putu – dodao je vlasnik Nomad Beer House – a.

STRAST PROTIV INDUSTRIJE

Revolucija kraft piva započela je još 1970 – ih kao pobuna na tržištu, uveliko zasićenom istim dosadnim industrijskim pivom. Mali, nezavisni proizvođači ustali su kako bi zanatsku kreativnosti vratili u pivo.

Velike industrijske pivare vode se masovnom prodajom i zaradom – i to se oseti u njihovom pivu. Kraft pivare dele zajedničku strast – i to se zaista oseti u kraft pivu.

U NOMADU SE PROIZVODE I TOČE 4 VRSTE KRAFT PIVA:

ZLATNI LAGER (Svetlo zanatsko lager pivo)

MASTIF (Dark lager – crno pivo)

CITROPLAN (Pšenično pivo)

MEHANIK (Piva)

 

ŠTA JE KRAFT PIVO?

Broj poznavalaca među pivoljupcima je narastao, ali pre nego što definišemo kraft pivo, potrebno je definisati kraft pivaru. Kraft pivara je nezavisna pivara, koja koristi tradicionalne sastojke u proizvodnji i ne proizvodi više od 6 miliona barela piva godišnje (ukoliko se posavetujemo sa američkim zakonom). U Srbiji su to nezavisne pivare, koje eksperimentišu sa sastojcima u proizvodnji (kreativnost).

Kraft piva su neretko puno aromatičnija od “običnih“ piva, a sama proizvodnja je skuplja, prvenstveno zbog cene kvalitetnijih sastojaka. Kraft piva se razlikuju i po pivskim stilovima, što bi značilo da se u pivo mogu stavljati i dodatni sastojci poput pšeničnog slada, zobi i laktoze.

NOMAD BEER HOUSE

Nomad Beer House se nalazi u centru Zrenjanina, na Žitnom trgu, dijagonalno od OMW pumpe.

Praktično, kada iz pravca Žitnog trga krenete preko mosta u pravcu Vojvođanske banke, na samom početku mosta skrenete levo i spremni ste da uplovite u svet ukusnih kraft piva!

U okviru pivnice Nomad Beer House se nalazi i Nomad Hostel kapaciteta 16 ležajeva.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh