I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Stomatolog savetuje: Kako se rešiti neprijatnog zadaha

Neprijatni zadah je problem velikog broja ljudi. Istraživanja u Srbiji pokazuju da svaka treća osoba ima upravo ovaj problem. U značajnoj meri uzrok su neadekvatno održavanje higijene, cigarete, a nekada to mogu biti i ozbiljna oboljenja. O ovoj temi razgovarali smo sa specijalistom stomatološke protetike, dr Milošem Mančićem.

– Najčešći uzrok jesu kvarni zubi i kada se to sanira, problem nestaje. Međutim, ukoliko se higijena konstantno ne održava kako treba, onda to postaje svakodnevna stvar, nešto što se vezuje za tu osobu. Mnogi čak i nisu svesni da imaju neprijatan zadah i ne čine ništa da bi to ispravili. Ne treba zaboraviti da takve stvari grade sliku o nama u društvu i zaista je apsurdno da u današnje vreme kada imamo sva moguća sredstva na raspolaganju – od četkica, pasta, konca za zube, tečnosti za ispiranje, do parfema za usta, bilo ko sebi dozvoli da ima neprijatan, loš zadah. Pritom, mnogi stomatolozi daju opciju bespatnog pregleda zuba i usne duplje, a retki su oni koji to koriste, priča dr Mančić.

Loš zadah najizraženiji je ujutru, nakon prospavane noći. Dok spavamo, pljuvačka se ne luči, a bakterije koje se zadrže u usnoj duplji tada „rade svoj posao“. Naročito, ukoliko se na spavanje ode bez prethodnog pranja zuba. Naslage na zubima, jeziku, unutrašnjoj strani obraza, do jutra će rezultovati nimalo prijatnim zadahom. O tome kakvu grešku pravimo insistiranjem na jutarnjem a ne poslednjem, večernjem pranju zuba, već smo pisali OVDE.

Nažalost, težak, neprijatni zadah može biti signal da u organizmu postoji određeno žarište ili oboljenje, poput problema sa gornjim disajnim putevima, jednjakom, jetrom, želucem.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dr Mančić savetuje i poziva sve zainteresovane na besplatni pregled u njegovu ordinaciju koja se nalazi na samom ulazu u Ečku.

KAKO SE REŠITI NEPRIJATNOG ZADAHA

  • redovno pranje zuba. Ne preskakati pranje zuba pred spavanje
  • redovna poseta stomatologu (kontrola na svakih 6 meseci)
  • koristiti konac za zube ili interdentalne četkice
  • gume za žvakanje bez šećera
  • koristiti osvežavajuće tečnosti za ispiranje zuba

ZAKAZIVANJE PUTEM INTERNETA

Na sajtu Stomatološke ordinacije dr Miloša Mančića www.zubarzrenjanin.com, možete sami zakazati pregled jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca.

KONTAKT

063 779 4709

Banjalučka 36, 23203 Ečka, Zrenjanin

zubarzrenjanin@gmail.com

Fejsbuk stranica: Stomatološka ordinacija Miloš Mančić

Instagram profil: ZubarZrenjanin

SVE O PROTETSKOM ZBIRNJAVANJU ZUBA:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh