I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

„Mrkšićevi salaši“ – 20 godina sa nama

Mrksicevi salasiZemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja, u godini u kojoj obeležava dve decenije postojanja, kao potvrdu kvalitetnog rada i doprinosa poljoprivredi dobila je mnoštvo značajnih priznanja.

Na Novosadskom sajmu, „Salaši“ su dobili medalje za kvalitet mesnih i pekarskih proizvoda – veliku zlatnu medalju za stišnjenu šunku, zlatne medalje za paštetu i mesni narezak, velike zlatne medalje za smrznute integralne i kukuruzne štapiće.

Na dan Opštine Žitište kojoj teritorijalno pripada, zadruga je dobila povelju za izuzetne poslovne rezultate i odgovoran odnos prema široj društvenoj zajednici.

Dragana MrksicUbrzo zatim, u Zrenjaninu im je uručeno prestižno priznanje “Kapetan Miša  Anastasijević” za doprinos unapređenju ratarske poljoprivredne proizvodnje, a ove sedmice braći Mrkšić, Vojislavu i Milanu pripalo je priznanje građana i čitalaca lista “Zrenjanin” za najuspešnije u oblasti poljoprivrede u našem regionu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prilikom uručenja te nagrade, Milan Mrkšić je izjavio za naš portal da je u prethodnih 20 godina u zadrugu uloženo puno truda.

– Za mene je nagrada vrlo značajna jer je potekla od čitalaca i verujem u njenu čistotu. Ljudi su pratili naš rad tokom 20 godina koliko postojimo i negde sam je u toj oblasti očekivao jer smo puno truda uložili da iz primarne proizvodnje dođemo do samih potrošača kojima smo se približili kroz naše prodavnice.
Zaposlili smo puno maldih, visokoobrazovanih ljudi, i znamo da nas očekuje uvođenje novih tehnologija, novih znanja jer se jedino tako može uspostaviti utakmica sa konkurencijom.

 

„OD ZRNA DO POGAČE“

 Zemljoradnička zadruga “Mrkšićevi salaši” osnovana je 04.decembra 1992. godine u Srpskom Itebeju.

Osim ratarstva, kao osnovne delatnosti, ZZ „Mrkšićevi salaši“ posluje u oblasti otkupa i skladištenja ratarskih proizvoda, proizvodnje hleba i peciva, klanja stoke i proizvodnje suhomesnatih proizvoda, trgovine naftom i naftnim derivatima i maloprodaje klaničnih i pekarskih proizvoda. 01.oktobra 2002. godine, “Salašima”  je pripojena ZZ “Itebej” čiji je opstanak bio neizvestan jer je zapala u dugovanja.

Mrksic

Danas, ova zadruga na teritoriji Grada Zrenjanina ima 9 maloprodajnih objekata u kojima kupcima nudi svoje proizvode – od svežeg mesa, mesnih prerađevina, peciva, do smrznutog programa. Osim direktne prodaje, na tržištu se pojavljuju u domaćim trgovačkim lancima.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh