I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Milupino

Najbolja zaštita dečije kože od opasnih UV zraka

Zaštita osetljive dečije kože prioritet je o kojem roditelji moraju voditi računa pre izlaganja mališana suncu.

Lekari podsećaju da se često pravi greška kada se koža deteta maže zaštitnim preparatima samo na suncu, dok se zaboravlja da UV zraci, reflektujući se o pesak i vodu, dejstvuju i u hladovini.

zastita koze

Preparati u vidu sprejeva, mleka i losiona najefikasniji su u stvaranju zaštitnog sloja na tankoj i osetljivoj dečijoj koži koja za razliku od kože odrasle osobe, još nema dovoljno razvijenih pigmenata, zbog čega brzo izgori. Savremeni preparati nude zaštitu od UVA i UVB zraka.

Mleka koja sadrže „SPF faktor“ u specifikaciji, zaštitiće kožu mališana od UVB zraka, međutim još važnija je zaštita od UVA zraka koji su opasniji i dovode do oštećenja kože u dubljim slojevima. Na ambalaži takvog proizvoda nalazi se oznaka „UVA“ u kružiću, koja podrazumeva prisustvo zaštitnog faktora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

zastita decije koze

U prodavnicama bebi i dečije opreme „Milupino“ kažu da je svest roditelja o zaštiti bebine kože od ultravioletnog zračenja razvijena, i da su mleka i losioni obavezni proizvodi koje kupuju tokom celog leta.

Očekujemo da će preparati nekoliko kvalitetnih proizvođača koji su istestirani i koriste se u celom svetu, biti naročito traženi u avgustu jer se najavljuju visoke temperature i snažan uticaj sunčevog zračenja.  U mogućnosti smo da ponudimo nekoliko različitih brendova koji imaju najviši faktor zaštite  50+ i koji mališanima omogućavaju bezbrižan boravak na otvorenom“, kažu u jednoj od tri „Milupino“ prodavnice u Zrenjaninu.

sredstva-za-suncanje

Sredstva koja imaju najviši faktor zaštite 50+

Pedijatri kažu da ne treba  u potpunosti isključiti boravak na suncu zbog činjenice da je njegovo zračenje u jednom delu dana štetno. Vitamin D koji je izuzetno važan za razvoj kostiju, dobija se upravo izlaganjem sunčevim zracima, ali to ne bi trebalo biti u periodu od 11 do 15 časova.

Nanošenjem mleka i losiona na lice i celo telo, koža se štiti, ali i hidrira i neguje blagotvornim supstancama koje ulaze u sastav većine preparata.

Milupino prodavnice nalaze se na tri lokacije u gradu – u Koče Kolarovoj, ulici Laze Kostića i u Brigadira Ristića 2 na glavnoj magistrali.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh