I love Zrenjanin portal

 • Univer export
 • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Zbog velikog interesovanja ova školica seli se u veću učionicu

U dinamičnom svetu u kakvom živimo, gde su promene jedina stalna stvar, najvažnije je naučiti kako se uči i kako se misli. Ako već učimo stalno, dok smo živi, naučimo našu decu da im učenje ne bude naporno. Mentalna aritmetika se upravo time bavi.

Sa jednog od prvih časova

Da je ovaj program izuzetno prepoznat u gradu svedoči i činjenica da se školica pod imenom „Malac genijalac“ posle svega nekoliko nedelja preseljen iz manjeg u veći prostor, tačnije u veću učionicu u kojoj može da primi sve upisane đake.

ŠTA JE MENTALNA ARITMETIKA?

„Menar“ program mentalne aritmetike je osmišljen tako da podstakne i stimuliše dečiji mozak da formira nove neuronske veze, a naročito veze “ vizuelnog pamćenja “ koji su važne za mentalno računanje.

Malac Genijalac mentalna aritmetika Zrenjanin program namenjen je za decu koja menjaju svet.

Mali Ognjen na delu (7 godina)

Kroz ovaj program mališani razvijaju:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
 • Logičko razmišljanje
 • Brzo računanje
 • Koncentraciju
 • Inteligenciju
 • Kreativnost
 • Maštu
 • Vizuelizaciju
 • Fotogafsko pamćenje
 • Reflekse
 • Pažnju

POGLEDAJTE PRVU PREZENTACIJU

Mentalna aritmetika Zrenjanin

Ovaj program je do sada je aktivan u mnogim gradovima u Srbiji, poput Beograda u nekoliko naselja, Zemuna, Pančeva, Obrenovca, Lazarevca, Smedereva, Kragujevca i Inđije.

Program „Malac genijalac“ koji traje godinu dana do sada je uspešno završilo nekoiko stotina mališana.

Školica Mentalna aritmetika Zrenjanin – MALAC GENIJALAC predstavlja najbolji trening za zdrav razvoj mozga i mentalnih kapaciteta dece od 4 do 12 godina.

ZAŠTO JE VAŽAN PERIOD OD 4. DO 12. GODINE ?

Malci genijalci iz Beograda

Malci genijalci iz Beograda

Mnogobrojne naučne studije potvrđuju teoriju da ljudski mozak nije statičan, već da se pravi moždani razvoj i intlektualni napredak ostvaruje nakon rođenja. Naučnici su potvrdili da su u tom napretku najvažnija iskustva koja dete proživljava tokom prvih godina života. Upravo ta rana iskustva imaće direktan i presudan uticaj na buduće mentalne sposobnosti deteta.

Detinjstvo i rani pubertet predstavljaju period „ najdramatičnije moždane aktivnosti “ , tj. period u kojem se odvija najveći deo mentalnog razvoja i formiraju individualne sposobnosti.

Razlog leži u činjenici da se upravo tokom razdoblja od 4 do 12 godine stvara najveći broj neuronskih veza (sinapse), od kojih direktno zavisi razvoj inteligencije.

Sve neuronske veze koje se ne stimulšu tokom ovog perioda zauvek će nestati ! Zato je izuzetno važno da deca stimulišu mozak u ovom važnom periodu, kako bi se osigurao pun razvoj njihovih intelektualnih sposobnosti. Veštine i sposobnosti koje se tada steknu od presudnog su značaja za dalji život deteta!

KAKO SVE TO FUNKCIONIŠE?

Mentalna aritmetika Zrenjanin

Polaznici širom Srbije u Menar majicama

Takmičarski duh u malim grupama

U školici Malac genijalac formiraju se grupe prema uzrastu dece, a one broje od 6 do 12 polaznika. Pristup je prilagođen svakom detetu individualno. Radom u grupi podstiče se takmičarski duh i cilj je da se svako dete u našoj školi oseti kao pobednik, jer ono je jeste i ono to zaslužuje. Podstiče im se kreativnost kroz raznolike sadržaje koji se pažljivo osmišljavaju.

Prvi rezultati već posle tri meseca

Ono što možemo sa sigurnošću reći jeste da posle tri do četiri meseca rada rezultati postaju trajni i vidljivi. Osnovni nivo traje deset meseci i iskustvo nam govori da bi dete trebalo da prođe kroz ovaj ciklus. Napredni nivo, traje još deset meseci.

Mentalna aritmetika Zrenjanin

Nastava vikendom

Program je organizovan tako da prati rad školske godine, od septembra do juna. Upravo zbog toga, nastava se organizuje vikendom, u tri školska časa, subotom ili nedeljom, u dogovoru sa roditeljima. Međutim naša vrata su uvek otvorena za naše polaznike. Praktično su časovi organizovani svim danima u nedelji radi eventualne nadoknade časa, ako je dete bilo sprečeno da dođe, ali dodatnog rada sa decom, ukoliko je naši učitelji procene da je detetu potrebna pomoć ili individualan rad sa naprednom decom.

 • Ono na što smo posebno ponosni u školi Malac genijalac jeste i onlajn platforma na kojoj deca vežbaju. Svako dete voli kompjutere, zar ne? Na ovaj način smo se potrudili da vreme provedeno na kompjuteru bude i korisno. Polaznici naše škole imaju pristup svom profilu na kome vežbaju i završavaju svoje domaće zadatke. Naši učitelji im šalju te zadatke i prate njihov rad, istakle su Biljana Manić Stojanov i Smiljka Nenadić, vlasnice franšize u Zrenjaninu.

Postoji mogućnost i takmičenja sa ostalim polaznicima, što ih dodatno motiviše da budu bolji i uspešniji. Niz kreativnih igrica kojim se izoštrava koncentracija na našem portalu čini ovu fazu rada mnogo, mnogo zanimljivijom, a daje rezultate!

MOZAK PREMA NAUČNICIMA

Naučnici opisuju mozak kao plastičnu masu koja se može modelirati. Plastičnost mozga predstavlja njegovu sposobnost da se promeni kao odgovor na ponovljeni stimulans.

Na primer, naši mozgovi su “ programirani “ da odgovore na zvuk govora. Kada beba čuje govor, aktiviraju se određeni delovi njenog mozga zaduženi za govor i jezik. Obraćanje bebi u tom smislu predstavlja stimulaciju potrebnu za aktiviranje funkcije govora. Što je beba više izložena ljudskom govoru, jače će razviti govorne sinapse. U protivnom ukoliko se pomenuti nadražaji ne dese, potencijalne sinapse u mozgu ne samo da neće nastati, nego će ih mozak u potpunosti odbaciti. Ovo možemo nazvati konceptom “ koristi ga ili izgubi „.

“ Svet u kome će živeti naša deca menja se četiri puta brže od naših škola “ dr Wilard Dagget

– Naša deca su takođe otpočela pohađanje ovog programa i mi kao roditelji smo poželeli da se svakako pojam „Mentalna aritmetika“ adekvatno proširi i našim gradom, jer smo uvideli koliko je program značajan za mentalni razvoj deteta, dodala je Manić.

UPIS JE U TOKU

Info tel: 069/215 09 18

Više informacija o programu pogledajte i na zvaničnom sajtu www.malacgenijalac.com.

Odgovore na pitanja možete dobiti i putem fejsbuk profila

Trenutno je upis u toku, a sva deca pre upisa neophdno je da prođu prijemni test.

Nastava će se održavati i na Mađarskom jeziku.

   “Izuzetno smo zadovoljni održanim prezentacijama, odzivom roditelja, kao i saradnjom sa školama u našem Gradu. Drago nam je što su naši sugrađani prepoznali kvalitetan program i eto posle nepunih mesec dana već moramo u veći prostor. Zadovoljstvo nam je da ovakav program ponudimo i deci u našem Gradu i opštinama srednjeg Banata. Dobar glas, uz najkvalitetniji i najsavremeniji način učenja mentalne aritmetike, vrlo brzo dobili su na značaju, što ima za rezultat nove poslovne ponude i mogućnosti za saradnju. Posebno nam je drago zbog ovoga i vrlo skoro izaći ćemo u javnost sa informacijama o proširenju poslovanja škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac“– istakla je Biljana Manić Stojanov, vlasnik franšize “Malac Genijalac“ za srednjebanatski okrug.

   Posle velikokog uspeha polaznika škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac“ na međunarodnoj Olimpijadu mentalne aritmetike u Litvaniji, na kojoj su “malci genijalci“ iz Srbije osvojili srebrnu i bronzanu medalju, i sama franšiza proširuje se van granica Srbije. U toku je otvaranje prvih centara u Bosni i Hercegovini, i to u Banja Luci i Bjeljini. Takođe, u toku su i pregovori za Mađarsku i Grčku. Kao pripreme za mađarsko tržište, oformljene su grupe polaznika u Subotici i Zrenjaninu, koji će nastavu pratiti na mađarskom jeziku. Kao rezultat ovako ubrzanog širenja i odlične saradnje, dobijamo čitavu jednu regionalnu porodicu obrazovnih centara.

   Sve ovo zajedno pokazuje ozbiljnost i kvalitet “MENAR“ programa i škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac“.

   “U Zrenjaninu, škola “Malac Genijalac“ počela je sa radom 15.decembra. Predstoji nam ozbiljan rad i ozbiljno bavljenje decom, kakav zahteva “MENAR“ program i kakav se podrazumeva u školi “Malac Genijalac“. Naglašavamo da je kod nas akcenat na mentalnom radu sa decom, čime se postižu fenomenalni rezultati. Takođe, kada se sa decom ozbiljno radi na mentalnom nivou, onda se zaista postižu i svi ostali benefiti koje mi u našem programu ističemo, a to su: povećanje pažnje, koncentracije, memorije, intuicije, fokusa, kreativnosti, socijalnih veština, samopouzdanja…Te benefite kod dece zaista uspevamo i da ostvarimo, kao i da individualnim pristupom kod svakog deteta dođemo do njegovog pravog i celovitog biološkog i genetskog potecijala“– naglasila je Smiljka Nenadić, vlasnik franšize “Malac Genijalac“ za srednji Banat.

   Škola mentalne aritmetike “Malac Genijalac“, po jedinstvenom “MENAR“ programu počinje sa radom u Zrenjaninu 15.12.2016.godine, što će doneti osveženje i novinu roditeljima i deci u našem Gradu, s obzirom da govorimo o najsavremenijim metodama učenja mentalne aritmetike, kao i o programu koji je do detalja usavršen i prilagođen deci uzrasta 4-12 godina.

   Sve dodatne informacije na broj telefona 069/ 21 50 918, 

Adresa školice Jevrejska 3a, Zrenjanin

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
 • Divider

 • Divider
Na vrh