I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Mališani na radionici Biser Nutri Akademije kroz igru učili o zdravoj ishrani

Predavanjem na temu zdrave ishrane, ali i zdravog načina života, učenjem o tome šta su zdrave namirnice i koji su najbolji načini za njihovu pripremu, Biser Nutri Akademija je obeležila učešće u dečjoj edukativnoj radionici u organizaciji časopisa National Geographic Srbija.

Na štandu Biser Nutri Akademije se seckalo i ljuštilo voće i povrće, pričalo se o zdravoj hrani i zdravom načinu života. Najmlađi posetioci su se, uz smeh i radost, upoznavali sa svakom namirnicom koju su upotrebljavali. Učili su da prave i neobične kombinacije ukusa i sa slašću su se služili užinom koju su spremili uz pomoć kuvara Borisava Lovića. Događaj je ulepšala i Leontina i njen hor Čarolija u kome su dečica takođe uživala.

„Motivisati decu da svakog dana jedu voće i povrće nije uvek lako. Zato, jedan od osnovnih zadataka naše Akademije je da kroz igru i zabavu deci približimo zdrave navike u ishrani, da ih uključimo u pripremu hrane, uposlimo njihove prstiće i pokažemo im kako­ je zdrav život­­ni stil jedna veoma jednostavna i prirodna stvar“, izjavila je Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji Mlekoprodukt.

Šta je zapravo Biser Nutri Akademija?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svi roditelji žele da im deca vode zdrav život, i znaju koliko je važno da zadovolje nutritivne potrebe svoje dece. Međutim, roditelji neretko ni sami ne stižu da pripreme tri kvalitetna obroka za sebe i svoju decu zbog obaveza i brzine života. Kako bi im olakšala svakodnevicu, motivisala ih i radila na uspostavljanju zdravih navika u dečjoj ishrani, kompanija Mlekoprodukt, kao deo grupe Savencia Fromage & Dairy, osmislila je društveno odgovorni projekat Biser Nutri Akademiju čija je osnovna ideja da edukuje decu i njihove roditelje, kao i predškolski i školski kadar koji se bavi pripremom hrane, o važnosti pravilne ishrane u razvoju deteta.

U sticanje zdravih navika kompanija je uključila i stručnjake koji se bave zdravljem dece i izbalansiranom ishranom, pedijatra dr Jelenu Jovanović i dijetologa dr Snežanu Dejanović, ali i poznatu mamu, pevačicu i kompozitora Leontinu Vukomanović, njen hor Čarolija i kuvara, Borisava Lovića, kako bi deci približili lakoću i draž zdrave ishrane i zdravog načina života.

Projekat je podržan i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, institucije koja je inicirala donošenje Pravilnika o zdravoj ishrani dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh