I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Let’s Play & Learn: Centar za jezike Focus daje popust za upis prvaka

Polazak u školu je pravo vreme da Vaše dete počne sa učenjem stranog jezika.

AKCIJA ZA PRVAKE

Iskoristite sjajnu akciju i upišite Vašeg prvaka na kurs engleskog, po super ceni od 20 evra mesečno. Kurs traje cele školske godine i prati sve školske raspuste.

VREDIŠ ONOLIKO, KOLIKO JEZIKA GOVORIŠ

Stara je poslovica kako vrediš onoliko koliko jezika znaš da govoriš. Ali, kada dete, koje više voli da se igra, nego da uči, dati u prvu školicu stranog jezika? Razgovarali smo sa Dinom Tomašev, generalnim menadžerom Centra za jezike Focus.

U današnje vreme roditelji se često sreću s pitanjem „kada“ detetu nešto dati ili kada ga negde upisati. Koje je idealno vreme za upis u školu stranih jezika?

– Preporuka stručnjaka i lingvista je ta da dete s učenjem stranog jezika krene već u predškolskoj dobi, odnosno pre šeste godine. U ovom razdoblju čovekov mozak je najotvoreniji za nova iskustva. Tada osoba najviše i najbrže uči, i to na spontan način, kroz igru i istraživanje. Prema mom mišljenju, idealno vreme za upis deteta u školu stranih jezika je već sa 4 godine, jer je dete tada u potpunosti usvojilo maternji jezik, te je dovoljno zrelo i samostalno za aktivno sudelovanje u aktivnostima i didaktičkim igrama tokom nastavnog časa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Uvek roditeljima naglašavam, kako je učenje stranih jezika imperativ društva u kojem živimo, te kako će se od današnje dece očekivati poznavanje minimalno dva strana jezika u odrasloj dobi. Zato je bitno da dete već u predškolskom uzrastu krene s učenjem stranog/stranih jezika, jer je ono tada najotvorenije za usvajanje novih znanja i, laički rečeno, upijaju jezik kao sunđer. Takođe, učenje jezika potiče i razvoj neuronskih veza i doprinosi razvoju detetove inteligencije. A o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena da i ne pričamo.

Kako deca najbolje uče? Kakva je vaša praksa?

Deca u predškolskom uzrastu i na početku školskog uzrasta jedino uče kroz igru i istraživanje. Iz tog razloga čas učenja stranog jezika u Centru za jezike Focus je bogat raznovrsnim aktivnostima, koje se provode koristeći didaktički materijal, pesmom, igrom, glumom, edukativnim crtanim filmovima, slikovnicama i udžbenicima prilagođenim njihovom uzrastu.

Školarci uče na sličan način kao i predškolska deca samo se kod njih veći naglasak stavlja na samostalno čitanje i pisanje. Školarce, iz mog iskustva, jako motivišu i takmičenja (želja za pobedom njihove grupe ili samostalnom pobedom učenike podstiče na brže usvajanje novih znanja i bolje izvršavanje zadataka) i projektna nastava (zajednički rad grupe na određenom projektu).

Da li su kursevi jezika naporni za male školarce?

Iz iskustva tvrdim da većina dece s osmehom dolazi na tečajeve te da za njih to ne predstavlja nikakav napor; ako je tečaj stručno organiziran i primjeren njihovoj dobi, naravno.

Prednost Focus – a je što ovde vlada prijateljska atmosfera između učitelja, deteta i roditelja.

– Koleginice i ja mnogo komuniciramo s roditeljima i decom i van časova. Uspevamo da se maksimalno posvetimo svakom svom polazniku i to dodatno pridonosi povećanju kvaliteta učenja i rada. Deca samim time imaju više poverenja u nas i zbog toga s velikim osmehom dolaze na časove.

– Takođe, bez obzira na konstantni brzi rast broja polaznika u Centru za jezike Focus, mi ne povećavamo broj dece u grupi. Iz iskustva tvrdim da grupe koje imaju više od 10 polaznika ne mogu kvalitetno usvajati znanja kao manje grupe. Intimna radna atmosfera utiče na uspešnost vaspitno – obrazovnog procesa. Nadam se da ćemo biti iz godine u godinu još bolji, kako bi opravdali poverenje naših „malih“ polaznika – zaključila je Dina Tomašev, generalni menadžer Centra za jezike Focus.

CENTAR ZA JEZIKE FOCUS

Adresa: Sarajlijina 5 a

KONTAKT

Tel: 0600207319

E – mail: language.centre.focus@gmail.com

Instagram

Facebook

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh