I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Jovana Stefanović: Lasersko skidanje dioptrije promenilo mi je život

Jovana Stefanović (24) pripada populaciji od 45 miliona ljudi širom sveta, koji su odlučili da se podvrgnu laserskom skidanju dioptrije.

„Prve naočare sam dobila u školi, i da budem iskrena, nikada ih nisam volela. Sećam se da sam ih stavljala kada izlazim iz stana, kako bi me roditelji videli da ih uredno nosim. Onda kada su zatvarali vrata, stavljala sam uredno naočare u torbu, kako bih izbegla zadirkivanje od strane druge dece u školi“, kaže Jovana.

Vremenom je dioptrija rasla sve više, a nakon porođaja je dostigla čak -4.50. Jovana nije više mogla da funkcioniše bez naočara i kontaktnih sočiva, te je počela intenzivno da razmišlja o laserskom skidanju dioptrije.

„Kum mi je ispričao da je čuo za jednu kliniku u Subotici. Već nakon prve posete oduševio se osobljem, tehnologijom i cenama. Tamo je operisan i bio je prezadovoljan. To mi je bilo dovoljno da ih kontaktiram u nadi da na istom mestu mogu rešiti i moj problem“, priseća se Jovana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nakon dobijanja svih potrebnih informacija o proceduri pre, tokom i posle operacije, dogovoren je termin pregleda, na kom je, nakon detaljnih pretraga i snimanja, potvrđeno da je Jovana pogodan kandidat za lasersko skidanje diotprije.

„Na operaciju sam došla uplašena, ali ushićena – samo sam razmišljala o tome kako će mi se konačno vratiti vid. Anesteziju su mi dali u obliku kapi, tako da nije uopšte bolelo. Odmah posle operacije sam ustala i doktorka me pitala koliko ima sati. Zamislite, sve sam videla! Kada je anestezija popustila, oči me nisu bolele, ali su suzile, osećala sam grebanje i smetale su mi svetlost i toplota. Odlučila sam da što više spavam, kako bi vreme brže prošlo.“

Prema Jovaninim rečima, veoma je važno da se pacijent nakon operacije pridržava saveta i uputstava lekara. Propisana je određena terapija i poseban higijenski režim, boravak u zamračenim prostorijama i minimalno naprezanje. Uz redovne kontrole i poštovanje gore navedenog, oporavak je moguć već posle 5-7 dana.

Jovana sada vidi 100% – njena dioptrija je 0! Kaže da još uvek ne može da opiše osećaj kako je dobro kada čovek vidi.

Na naše pitanje, šta bi ona rekla onima koje takođe razmišljaju o ovoj operaciji, dobili smo zanimljiv odgovor.

„Meni je bilo najvažnije da imam potpuno poverenje u hirurga. U ovom slučaju to nije bilo teško, jer se doktorka prema pacijentima ophodi sa puno razumevanja, ne posmatra nas kao brojeve, zaista joj je bitno da budemo zadovoljni. Naravno, da budemo iskreni, bila mi je važna i cena, pa savetujem svima da se dobro raspitaju pre donošenja odluke gde će se operisati.“

OČNI CENTAR “PERFECT VISION”

(POLIKLINIKA “KUĆA ZDRAVLJA”)

Senćanski put 15, Subotica

024/55-75-75

www.perfectvision.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh