I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

OTKRIVAMO: Da li se dioptrija može vratiti posle laserskog skidanja dioptrije?

Danas se sve više govori o laserskom skidanju dioptrije kao bezbolnoj i efikasnoj operaciji nakon koje više nema potrebe za nošenjem naočara ili kontaktnih sočiva.

Iako se ova operacija sve češće izvodi, pacijenti i dalje imaju brojne dileme i sumnje, a većina se odnosi na pitanje: „Da li će se dioptrija kroz neko vreme vratiti?”.

Garancija da će operacija uspeti

Iz straha, pacijenti često traže garanciju od svog hirurga da će operacija uspeti. Ovo naravno nije moguće dati, jer kao i svaki drugi operativni zahvat i lasersko uklanjanje dioptrije nosi određeni rizik.

Srećom, operativne i postoperativne komplikacije su svedene na minimum. Statistika pokazuje da je procenat komplikacija nakon laserskog skidanja dioptrije manji od 1%.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Da li se dioptrija može vratiti posle laserske operacije?

U retkim slučajevima, može doći do „vraćanja“ dela dioptrije. Ovo se može desitizbog promene veličine samog oka, kao i zbog promene zakrivljenosti rožnjače.

U pitanju je povrat malog dela dioptrije koji obično ne prelazi 5-10% dioptrije koju je pacijent imao pre operacije. Ova situacija je retka, ali je češća kod velikih dioptrija i to više kod velikih plus, nego kod minus dioptrija.

Šta ako se dioptrija vrati posle laserskog skidanja dioptrije?

Ukoliko pacijentu smeta mala dioptrija koja se „vrati“ nakon operacije, može se razmišljati o ponovnom zahvatu. Potrebno je da je rožnjača dovoljne debljine da se na nju može ponovo delovati laserom. Ovaj retretman vrši se posle 3 do 6 meseci, i pacijent nema dodatnih troškova, odnosno, vrši se besplatno.

Lasersko uklanjanje dioptrije u Centru za lasersku hirurgiju oka „Perfect Vision“

Važnost transparentnog informisanja pacijenta o operaciji

Ustanove u kojima se vrše operativni zahvati, zakonom su obavezne da svakog pacijenta pre operacije usmeno i pismeno informišu o svim potrebnim segmentima procedure pre, tokom i posle operacije.

Tek kada pacijent dobije i razume sve potrebne informacije i svojim potpisom potvrdi da pristaje na operaciju, tek tada se može pristupiti intervenciji.

Izvor: http://laserskoskidanjedioptrije.rs/

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh