I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Kremanska voda za kratko vreme postala najpopularnija u Zrenjaninu

Kremanska voda se puni na obroncima planine Tare, na području sela Kremna. Ovaj prirodni biser sa izvornom PH vrednošću od 9,2 spada u veoma retke alkalne vode.

Kremanska voda

Upravo zbog odnosa kvalitet/cena, ova voda je brzo postala najtraženija u Zrenjaninu.

Potez Mokre gore i Kremana, odnosno padine Tare, daju bele vode, to jest visoko alkalne vode, koje su izuzetna retkost ne samo u Srbiji, nego i u Evropi i u svetu. Upravo zbog visokog kvaliteta, ali i veoma pristupačne cene, Kremanska voda je brzo osvojila Zrenjanince.

Vrednost pH indeksa se kreće u intervalu od 9,2 do 9,4 po čemu se Kremanska voda svrstava u grupu visoko alkalnih voda. Upravo zahvaljujući toj osobini, odnosno tom prirodnom daru, sa svakom popijenom kapi Kremanske vode, unosite zdravu tečnost u svoj organizam, blagorodnu za vaše telo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dr Otto Warburg, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, otkrio je još 1932. godine da nedostatak kiseonika u ćelijama dovodi do pojave raka. Za razliku od zdravih ćelija, ćelijama raka nije potreban kiseonik, a za njegov razvoj je napogodnija kisela sredina. Ako je krv samo malo alkalnija (na primer sa ph 7,3 na pH 7,45) u njoj će biti oko 70 % više raspoloživog kiseonika!

Kremanska voda PH

Unošenjem alkalne vode u organizam smanjujemo mogućnost pojave dijabetesa, osteoporoze, artritisa, kancera, gojaznosti, kamena u bubregu, nedostatka energije… Ukupna tvrdoća (merena nemačkim gradima) se kreće u intervalu od 7,7 do 11 dH, tako da prema klasifikaciji Klut-a, kremanska voda pripada grupi mekih voda.

Kremanska voda pripada tipu hladnih voda jer se temperatura izdanske vode (na samom izvorištu) kreće u intervalu od 8C do 10 C. Vrednost pH indeksa se kreće u intervalu od 9,2 do 9,4 po čemu se Kremanska voda svrstava u grupu visoko alkalnih voda. Povišeni alkalitet se javlja usled prirodnog procesa interakcije izdanskih voda i peridotita zahvaćenih procesom serpentinizacije.

Ukupna tvrdoća (merena nemačkim gradima) se kreće u intervalu od 7,7 do 11dH, tako da prema klasifikaciji Klut-a, kremanska voda pripada grupi mekih voda. Od zastupljenih mikrokomponenti registrovani su Fe, Mn, Sr, Cr, Li, Rb, Zn, Cu, B, SiO2, F, P. Prema jonskom sastavu ovu vodu možemo svrstati u kategoriju hidrokarbonatnih, magnezijsko-natrijumske grupe hladnih izdanskih voda.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh