I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Kremanska voda za kratko vreme postala najpopularnija u Zrenjaninu

Kremanska voda se puni na obroncima planine Tare, na području sela Kremna. Ovaj prirodni biser sa izvornom PH vrednošću od 9,2 spada u veoma retke alkalne vode.

Kremanska voda

Upravo zbog odnosa kvalitet/cena, ova voda je brzo postala najtraženija u Zrenjaninu.

Potez Mokre gore i Kremana, odnosno padine Tare, daju bele vode, to jest visoko alkalne vode, koje su izuzetna retkost ne samo u Srbiji, nego i u Evropi i u svetu. Upravo zbog visokog kvaliteta, ali i veoma pristupačne cene, Kremanska voda je brzo osvojila Zrenjanince.

Vrednost pH indeksa se kreće u intervalu od 9,2 do 9,4 po čemu se Kremanska voda svrstava u grupu visoko alkalnih voda. Upravo zahvaljujući toj osobini, odnosno tom prirodnom daru, sa svakom popijenom kapi Kremanske vode, unosite zdravu tečnost u svoj organizam, blagorodnu za vaše telo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dr Otto Warburg, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, otkrio je još 1932. godine da nedostatak kiseonika u ćelijama dovodi do pojave raka. Za razliku od zdravih ćelija, ćelijama raka nije potreban kiseonik, a za njegov razvoj je napogodnija kisela sredina. Ako je krv samo malo alkalnija (na primer sa ph 7,3 na pH 7,45) u njoj će biti oko 70 % više raspoloživog kiseonika!

Kremanska voda PH

Unošenjem alkalne vode u organizam smanjujemo mogućnost pojave dijabetesa, osteoporoze, artritisa, kancera, gojaznosti, kamena u bubregu, nedostatka energije… Ukupna tvrdoća (merena nemačkim gradima) se kreće u intervalu od 7,7 do 11 dH, tako da prema klasifikaciji Klut-a, kremanska voda pripada grupi mekih voda.

Kremanska voda pripada tipu hladnih voda jer se temperatura izdanske vode (na samom izvorištu) kreće u intervalu od 8C do 10 C. Vrednost pH indeksa se kreće u intervalu od 9,2 do 9,4 po čemu se Kremanska voda svrstava u grupu visoko alkalnih voda. Povišeni alkalitet se javlja usled prirodnog procesa interakcije izdanskih voda i peridotita zahvaćenih procesom serpentinizacije.

Ukupna tvrdoća (merena nemačkim gradima) se kreće u intervalu od 7,7 do 11dH, tako da prema klasifikaciji Klut-a, kremanska voda pripada grupi mekih voda. Od zastupljenih mikrokomponenti registrovani su Fe, Mn, Sr, Cr, Li, Rb, Zn, Cu, B, SiO2, F, P. Prema jonskom sastavu ovu vodu možemo svrstati u kategoriju hidrokarbonatnih, magnezijsko-natrijumske grupe hladnih izdanskih voda.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh