I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Kreativan pristup deci i roditeljima

Kreativni centar Zemlja igračaka već duže od pola godine okuplja naše najmlađe sugrađane svojim neobičnim radionicama. Neobičnim utoliko što se na ovom mestu deca prvi put sreću s nekim igrama koje su čak i generacije njihovih roditelja zaboravili, neobičnim takođe jer ovde prvi put slušaju a zatim  i glume u originalnim bajkama koje osmišljavaju autori Zemlje igračaka…

Nakon završetka jedne od tri radionica – likovne, muzičke i dramske, porazgovarali smo sa jednom od majki čije dete svake nedelje dolazi u ovaj kreativni centar

-Moja dece imaju 5 i 6 godina i već četiri meseca pohađaju likovnu i dramsku radionicu. Iako u Zrenjaninu postoji znatan broj igraonica, Zemlja igačaka me je privukla samim pristupom autora centra i izuzetnih vaspitača. Njihov rad je bio vidljiv već posle prvih par nedelja posete centru jer su deca naučila dosta toga važnog za njihov razvoj. Razvijaju se i u kreativnom i socijalnom smislu  jer  imaju  radne  zadatke  koje  moraju  da  ispune na način prilagođen njihovom uzratsu. Inteesantna je činjenica da im je raznovrsnost uzrasta ostale dece naročita motivacija da se pokažu i dokažu –kaže naša sugrađanka Aleksandra Božić.

Tokom boravka dece u radionicama, roditelji mogu iskoristiti to vreme u prijatnom ambijentu radionice ili za završavanje svojih obaveza.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Vreme koje imam dok su deca na radionicama uvek iskoristim za kupovinu i obavljanje dnevnih aktivnosti i to i jeste jedna od prednosti za roditelje koji mogu mirno i bez brige da prepuste decu vaspitačima. Osim toga, u ovaj centar dolaze deca iz svih delova grada pa osim što se oni međusobno upoznaju i druže, prijateljstva sklapamo i mi, roditelji-kaže Aleksandra.
Očigledno je da su se autori Zemlje igračaka vodili pozitivnom idejom da na ovom mestu bez obzira što je namenjeno deci-roditelje i decu konstantno posmatraju kao celinu.

– Prilikom osmišljavanja koncepta našeg kreativnog centra, pažnja je pre svega bila usmerena na decu i na njihove želje i potrebe, ali smo vodili  računa i o roditeljima. Kod nas roditelji, ukoliko to žele, mogu prisustvovati svakoj radionici, u prostoriji koju mi zovemo „deo za odrasle“, gde uz kafu mogu pratiti šta deca rade. Vreme održavanja radionica je određeno upravo razgovorom sa roditeljima – da bismo izašli u susret njihovim potrebama, kaže osnivač Zemlje igračaka, Sanja Tanacković.

Ono što je takođe za svaku pohvalu u ovom centru  jeste da pre upisa u jednu od radionica, dete dolazi na jedan termin besplatno da bi videlo da li mu se program dopada. Nakon toga vaspitači razgovaraju sa roditeljima kako bi saznali inresovanja i želje dece prilikom upisa. Kada dete počne da pohađa radionice, posle svakog časa roditelji se obaveštavju šta su deca naučila, koliko napreuju i koliko su bila zadovoljna .

-Rad u radionicama je različit, tako da shodno tome, roditelji neke radove i uspehe dece vide odmah, a neke naknadno. Sa likovne radionice deca kući nose sve ono što smo na radionici radili. Naši drugari do sada su odneli kućama mnoštvo radova crtanih i bojenih različitim tehnikama, ali i ramove za slike, držače za olovke, zmajeve, satove, kolače, nakit… Dramska i muzička radionica su takve vrste radionica gde deca ne mogu fizički odneti kućama svoje radove. Iz tog razloga u okviru našeg centra organizujemo predstave za roditelje, drugare i rodbinu – kaže Sanja.

Ovo potvrđuje jednu interesantnu rečenicu koju smo čuli prilikom prve poste centru, pre nekoliko meseci , da “deca u radionice donose samo dobro raspoloženje a sav materijal, oprema i  kostimi   obezbeđeni su u njihovom carstvu – Zemlji igračaka!”

Kreativni centar „Zemlja igračaka“, ugao Pere Dobrinovića i Laze Kostića (naselje 4.juli).

Upis, boravak dece ili proslava rođendana zakazuje se lično ili putem brojeva 023/544.790 i 060/018.07.76

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh