I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Edukovani konobari i kuvari su sve traženiji, posebno kao sezonci na moru

Najvredniji resurs u ugostiteljstvu su radnici, odnosno ljudi koji predstavljaju ključ uspeha kada je u pitanju pružanje kvalitetne usluge.

Manjak kvalitetne radne snage je veliki problem u ugostiteljstvu i turizmu. Zbog toga Privatna srednja škola Zrenjanin ima smerove, koji proizvode kvalitetne kuvare i konobare, spremne za rad u ozbiljnim ugostiteljskim objektima u Srbiji ili inostranstvu.

Sve više mladih upisuje pomenute smerove u Privatnoj srednjoj školi Zrenjanin, a kasnije sa relevantnom diplomom i naravno iskustvom, odlaze na rad na prekookeanske ili rečne brodove, neki odrade sezonu na Jadranskom, Jonskom ili Egejskom moru, a popularna destinacija je i Dubai.

Potražnja za sezonskim radnicima u turizmu je velika, a kvalitetnog kadra je malo. Edukovani konobari i kuvari su sve traženiji, a ukoliko se pokažu u dobrom svetlu, velika je šansa da će ih poslodavac potražiti i naredne sezone.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

SVAKO MOŽE DA BUDE KONOBAR?

To je mantra, koja se ustalila u Srbiji. Međutim, ona ne „pije vodu“ u ozbiljnim turističkim destinacijama. Vrhunski konobar ne može da bude svako! Treba poznavati strane jezike, razgovarati sa gostima, znati koje vino ide uz koju hranu…a za to je potrebna edukacija, koju upravo nudi Privatna srednja škola Zrenjanin.

Naravno, posle zavrđene škole, sledi zaposlenje, ali tu ne treba stati. Dodatno ulaganje u obrazovanje, donosi i većeu zaradu, jer su barista ili somelijer više plaćeni.

INTERESOVANJE ZA KUVARE SVE VEĆE

Pozicija kuvara je solidno plaćena u velikom broju restorana i hotela u Srbiji, ali je činjenica da ih dobra zarada i prilika za napredovanjem čeka u inostranstvu. Pored prilike za rad u stranim kompanijama, hotelima i restoranima, rast interesovanja za ovim zanimanjem je prouzrokovao proteklih godina i veliki broj interesantnih kuvarskih TV šou programa.

Nije lako postati dobar kuvar, ali su vrhunski kulinari veoma cenjeni i odlično plaćeni, a neki od njih imaju i status poznatih ličnosti, odnosno celebrity – a.

U toku je upis za vanredne učenike, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju.

PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA ZRENJANIN

Tel: 0612575669

E – mail: privatnesrednjeskolezr@gmail.com

IV – GODIŠNJI SMEROVI

Kulinarski tehničar

Ugostiteljski tehničar

III  – GODIŠNJI SMEROVI:

Kuvar

Konobar

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh