I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Kompjuter i robot u borbi protiv tumora

Jatropolis klinka u Atini se bavi radiohirurgijom, a mesečno pored svih pacijenata iz Grčke i drugih evropskih zemalja, primi i desetak obolelih iz Srbije i zemalja okruženja.

Sajber nož je već dve decenije nada za pacijente sa tumorima, koji se ne mogu tretirati konvencionalnom radioterapijom, a koji zahtevaju kompleksne operacije ili se ne mogu podvrgnuti klasičnoj operaciji. Revolucionarnost ovog metoda u lečenju opake bolesti sve više dobija potvrdu i u praksi, naročito u Atini.

Sajber nož je u stanju da odredi mesto tumora pomoću veoma preciznog kompjuterski kontrolisanog robotskog sistema i modernog sistema za pozicioniranje pacijenata. Tumor se snima iz čak 250 uglova.

Visoka preciznost

– Svi naši sistemi omogućavaju lečenje visokom preciznošću. Uređaj je u stanju da zračenjem tretira tumore mozga i tumore na ostalim mestima u telu, posebno one koji su teško dostupni, u isto vreme štiteći zdravo tkivo – objašnjava dr Čedomir Vukić, predstavnik Jatropolis klinike za zemlje bivše Jugoslavije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sajber nož je uređaj kojim se sprovodi stereotaktična radioterapija i moguće je, u određenim slučajevima u samo jednoj sesiji, visokim dozama radijacije (fokusirani linearni snop ), potpuno uništiti tumor nakon preciznog određivanja njegovih 3D koordinata. Međutim, u zavisnosti od veličine tumora, lekari se mogu odlučiti na promenu tretmana u više sesija (najčešće tri do pet) kada je u pitanju frakcionisana stereotaktična radioterapija – naglašava dr Čedomir Vukić.

Sajber nož se koriti za lečenje tumora mozga, pluća, dojke, jetre, materice, jajnika, karlice, pankreasa, bubrega, prostate, kao i melanoma, debelog creva i bešike. Takođe i sarkom, heptocelularni karcinom, venozne deformacije, adenom hipofize, glioblastom multiforme i recidive tumora ili regiona koji su već tretirani zračenjem.

TomoTherapy sistem omogućuje da se, kao nikada do sada, precizno „gađaju“ obolela tkiva i da se količina zračenja koja dopire do zdravih delova smanji na minimum.

Očuvanje zdravog tkiva u maksimalnoj meri

  • Vrhunsko rešenje za širok spektar primene u radiohirurgiji.
  • Planiranje i primena precizno doziranog i usmerenog zračenja
  • Korisnički interfejs za optimalnu efikasnost i primenu
  • Vizuelno vođenja radioterapija i 3D CT ciljana lokalizacija
  • Individualni pristupi za rutinske i kompleksne procedure

Šta je Tomo terapija ?

Tomo terapija se sprovodi uz pomoć Linearno akceleratornog uredjaja (linearno fokusirani snop) koji je kompletno kompjuterski kontrolisan. Najveći problem koji se javljao kod terapije tumora zračenjem je bila nemogućnost da se deluje samo na obolelo tkivo.

Zračenje se širilo i na okolna, zdrava tkiva i delovalo štetno, dovodeći do mnogih negativnih pratećih pojava. Ovim problemom se bavila privatna kompanija TomoTherapy iz Viskonsina, SAD, koja je u saradnji sa Univerzitetom ove američke države došla do rešenja.

TomoTherapy sistem je u upotrebi od 2002. i omogućuje da se, kao nikada do sada, precizno „gađaju“ obolela tkiva i da se količina zračenja koja dopire do zdravih delova smanji na minimum.

KONTAKT

– Pacijentima koji nam se jave zakazujemo razgovor i tražimo im da ponesu svu lekarsku dokumentaciju sa snimcima i dijagnozom. Mi je prosleđujemo u Atinu, gde lekarski konzilijum daje procenu i donosi odluku da li pacijenta treba podvrgnuti tretmanima sajber ili tomo noža – objašnjava dr Čedomir Vukić.

Tel: +381 60 322 99 99 , +381 63 812 00 00

E – mail: cedomir.vukic@gmail.com

E – mail: cedomir.vukic@yahoo.com

E – mail: iatropolis.srbija@gmail.com

Web: www.iatropolis-srbija.rs 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh