I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Kompanija Vega IT investirala 200.000 evra u startap Publitio

Obrazovanje, promocija i razvoj preduzetništva u Srbiji je najvažnija stvar za prosperitet naše države. Kompanija Vega IT je uložila 200.000 evra u startap Publitio. Iako Publitio već uspešno posluje, Vega IT je investirala u ovaj startap u svrhu ostvarenja Publitio vizije da postane lider na polju skladištenja, obrade i serviranja svih vrsta medijskog materijala.

Osnivači kompanije Vega IT veruju da je, uz obrazovanje, promocija i razvoj preduzetništva u Srbiji najvažnija stvar za prosperitet naše države. Takođe, smatraju da nije dovoljno da njihova kompanija bude uspešna nego da mora postojati i puno drugih uspešnih kompanija, koje se bave pružanjem usluga i prodajom sopstvenih proizvoda, kako bi se podigao standard života u zemlji u kojoj živimo.

-Mi uvek polazimo od toga ko su ljudi koji vode neki biznis i koliko su oni sposobni da plasiraju proizvod na globalno tržište. U ovom slučaju smo bili oduševljeni i osnivačima Publitia i njihovim proizvodom. Verujemo da Nemanja i Vujadin, koji su osnivači Publitia, mogu da postignu neverovatan uspeh sa svojim biznisom, a mi ćemo se potruditi da im pomognemo u tomeističe Saša Popović, osnivač kompanije Vega IT

-Publitio je naša prva investicija i startap sa kojim smo započeli saradnju u jako ranoj fazi razvoja proizvoda pre nešto manje od dve godine. Verovali smo u tim i jako smo srećni što sada dobijamo snažnog i uglednog strateškog partnera koji će podržati dalji rast tima i razvoj proizvoda – naglašava Kosta Andrić, direktor ICT HUB Venture.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Publitio je dosad investirano 30.000 evra od strane ICT Hub Venture, koji je prvi privatni investicioni fond u Srbiji za startape u ranoj fazi razvoja, i 80.000 evra od strane Fonda za inovacionu delatnost.

Publitio je startap koji omogućava da kompanije koje razvijaju web i mobilne aplikacije skladište i manipulišu fotografijama i video fajlovima na jednostavan način, bez ikakvog programiranja. Publitio ima za cilj da pojednostavi koriscenje „cloud storage“ infrastrukture kroz WEB i API rešenje koje je Publitio tim razvio i nastavlja da unapredjuje.

Vega IT je kompanija koja je u potpunosti u domaćem vlasništvu. Zaposleni u toj kompaniji su ponosni na brigu o zajednici u kojoj posluju i smatraju da je u osnovi stabilnog i jakog biznisa, snažna i razvijena društvena zajednica. Njihova vizija je stvaranje uspešne kompanije, čiji uspeh će im omogućiti da svet oko sebe učine boljim mestom za život. Kompanija je osnovana 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu, bavi se razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh