I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Kompanija Mlekoprodukt: Koliko dajete, toliko će vam se vratiti

Ljubav pravi najbolje! – glasi jedan od slogana komanije Mlekoprodukt. Bez ljubavi ka svom poslu, solidarnosti sa društvom, pažnji prema zaposlenima i odgovornog odnosa prema okruženju, nema uspešnog poslavanja ni kvalitetnog proizvoda. Koliko su ti principi zaista važni, u Mlekoproduktu su posebno pokazali tokom krize izazvane pandemijom korona virusa.

Empatija, sposobnost prilagođavanja, odgovornost i svest o potrebama drugih. U običnim godinama, ove osobine znače puno. Tokom prošle godine značile su sve, a znače i u ovoj. Mlekoprodukt, deo internacionalne Grupe Savencia Fromage & Dairy, jedna je od onih kompanija u kojima su ove obične osobine prepoznate kao izuzetno važne u redovnom poslovanju, a posebno tokom perioda velikih izazova. Zato se jedan od naših najznačajnijih predstavnika mlekarske i sirarske industrije svakoga dana ističe novim ulaganjima u dobrobit zajednice, nesebično doprinoseći savladavanju prepreka koje ovo vreme postavlja pred nas.

BRIGA O ZDRAVLJU ZAPOSLENIH

Zaposleni su u kompaniji Mlekoprodukt uvek na prvom mestu. Iz tog razloga, odmah na početku pandemije uložen je ogroman napor da se rizik od zaraze zaposlenih svede na minimum. Kontakti uživo drastično su smanjeni, uz obezbeđivanje uslova da zaposleni uvek budu u toku sa najnovijim odlukama, a kolektiv Mlekoprodukta je vrlo brzo usvojio intenzivnu komunikaciju digitalnim putem. Kompanija Mlekoprodukt naročito je povela računa o roditeljima i pripadnicima rizičnih grupa među svojim zaposlenima, kojima je u svakom trenutku obezbeđena podrška kroz fleksibilan rad, zaštitnu opremu i pre svega empatiju – svestrano sagledavanje ličnih potreba i rizika svakog zaposlenog.

Takođe, promocija principa zdrave i uravnotežene ishrane po kojoj je Mlekoprodukt poznat, važna je i za zaposlene u kompaniji. Kompanija je zato organizovala akciju Zdrava užina, tokom koje su radnicima podeljene jabuke i predstavljena im je važnost zdrave ishrane za pravilno funkcionisanje organizma. Kvalitet odnosa između kompanije i njenih zaposlenih istaknut je posebno krajem prošle godine, kada je svaki radnik dobio praznični poklon paket finih sireva i drugih vrhunskih proizvoda Mlekoprodukta i Savencia grupe. Sva ta ulaganja u ljude, partner i zaposleni u Mlekoproduktu vraćaju svakodnevno kroz zajednički trud za unaprađenje poslovanja i kvaliteta krajnjeg proizvoda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

DRUŠTVENA SOLIDARNOST U KRIZNOM VREMENU

Odgovarajući na urgentne potrebe društva, u jeku pandemije tokom protekle godine, kompanija Mlekoprodukt kao jedan od najvećih prerađivača mleka u zemlji, donela je odluku da neće smanjivati otkupnu cenu mleka svojih kooperanata. Uprkos krizi i neizvesnosti, takva odluka doneta je jer je solidarnost u kriznim vremenima izuzetno važna i samo poverenje u partnere može da donese dugoročnu sigurnost u snabdevanju i kvalitetu.

Zato, od početka pandemije proizvodi Mlekoprodukta redovno pristižu na trpeze krajnjih kupaca, onako kako su oni i navikli. Da se blagovremena isporuka ni u jednom trenutku ne dovede u pitanje, doprinela je i fleksibilnost i posvećenost radnika kompanije.

BORBA PROTIV PANDEMIJE

Imperativ društvene odgovornosti, kroz obavezu čuvanja zdravlja zajednice, doveo je i do odluke da se Zavodu za javno zdravlje u Zrenjaninu donira aparat za obradu testova na koronavirus. Nabavka ovog aparata doprinela je povećanju broja uzorkovanja i ubrzanju vremena za obradu testovima i svi zajedno smo tako postali jači u borbi protiv ovog opasnog virusa. Tokom vanrednog stanja i prvog talasa pandemije, u sklopu podrške službama koje su danonoćno radile, kompanija je donirala svoje proizvode pripadnicima MUP-a Srbije, jednoj od institucija koje su u kritičnim trenucima pandemije nosile najveći teret.

Donacija Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin

BRIGA O NAJMLAĐIMA

Podrazumeva se da je briga o deci jedan od stubova na kojima počiva poslovna politika Mlekoprodukta, kao velikog i važnog proizvođača mleka. Zdrava ishrana najmlađima daje dobru polaznu osnovu u životu, a Mlekoprodukt, kao društveno odgovorna kompanija, u cilju promocije takve ishrane pokrenula je Biser nutri akademiju. U pitanju je prva nacionalna društveno odgovorna kampanja posvećena najmlađim potrošačima koja podiže svest o zdravim navikama i kroz igru uči decu uravnoteženoj ishrani. Takva ishrana, naravno, mora da bude ukusna, i sve ovo – borba protiv gojaznosti, učenje da zdrava hrana može da bude i veoma prijatna, i promocija zdravog života – sabrano je u globalnu kampanju #PositiveFood na nivou grupe Savencia. Grupa je na Svetski dan hrane 16. oktobra osnovala Institut za održivu hranu, asocijaciju od opšteg značaja koja nudi i brani pozitivnu viziju zdrave i održive ishrane.

U našoj zemlji, u kampanji aktivno učestvuju vrhunski stručnjaci, poput  pedijatra dr Jelene Jovanović i dijetologa dr Snežane Dejanović. Tu je i i ambasadorka kampanje, Leontina, omiljena kod najmlađih. Biser Nutri Akademija pokazala se kao hit na društvenim mrežama, a naročito kroz svoj najveći adut: digitalnu kampanju u kojoj stručnjaci, zajedno sa iskusnim kuvarima, publici kroz pesmu i igru približavaju principe zdrave i odgovorne ishrane.

Vreme pred nama donosi nastavak borbe protiv pandemije, a Mlekoprodukt će nastaviti da bude deo ove borbe. Kompanija nastavlja sa bezrezervnom podrškom društvenim projektima od značaja za lokalnu zajednicu Zrenjanina i okoline, sa predstavljanjem kompanijskih vrednosti i promocijom odgovorne i zdrave ishrane.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh