I love Zrenjanin portal

 • 3D gradjevinska kuca
 • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Koliko košta renoviranje kupatila?

Nakon što smo odgovorili na temu koliko košta zidanje kuće, došao je red i da se pozabavimo kupatilima.

Ukoliko želite da renovirate vaše kupatilo prvo sa čim se morate suočiti su građevinski i radovi vezani za instalaciju.

Sređivanje kupatila treba započeti uklanjanjem starih sanitarija, skidanjem starih pločica i cevi. Najpovoljnija opcija je ukoliko ste sam svoj majstor i ove poslove umete da odradite sami, ali u suprotnom cena će biti kreirana od veličine kupatila. Prosečna cena ovih poslova je oko 100 evra.

 renoviranje-kupatila-ogrev-zrenjanin-001

Radovi oko vodovodnih instalacija obuhvataju postavljanje ventila, vodovodnih cevi, ugradnog vodokotlića ako je takav potreban i drugog. Cena ovih poslova varira u zavisnosti od broja priključnih mesta. Materijal u proseku iznosi 80 evra, dok je za majstora potrebno izdvojiti oko 175 evra.

Ukoliko se odlučite za doradu elektroinstalacija potrebno je da se odvoji za postavljanje novih kablova oko 90 evra. Ako je u vašem kupatilu potrebno postaviti ventilator to će koštati dodatnih 30 evra zajedno sa majstorom. Dok se rade poslovi elektroinstalacija ukoliko je potrebno možete iskoristiti mogućnost da zamenite stare ili dodate nove utičnice i prekidače, i ako je potrebno možete srediti rasvetu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sledeći korak u postupku renoviranja je postavljanje pločica za koji je potrebno odvojiti oko 6 evra po m². Postavljanje pločica za kupatilo površine poda 4 m² i zida 20 m² košta oko 140 evra. Najbolje opremljeni maloprodajni centri „OGREV“-a, nude široku lepezu keramičkih pločica i lepka za pločice po izuzetno povoljnim cenama. 

Zidne pločice u proseku se kreću od 700 dinara, dok su podne pločice u proseku oko 800 dinara za I klasu. Ukoliko se koriste pločice I klase za kupatilo od 24 m² potrebno je oko 14000 dinara za zidne, odnosno oko 3200 dinara za podne pločice.

renoviranje-kupatila-ogrev-zrenjanin-002

Cena pločica u III klasi kreće se od 560 dinara za zid i od 640 dinara za pod. Ako se odlučite za pločice III klase za kupatilo od 24 m² potrebno je da izdvojite od 11200 dinara za zidne, odnosno 2560 dinara za podne pločice.

Pakovanje lepka za pločice od 25 kg iznosi od 480 dinara, što znači da je za kupatilo veličine 24 m² potrebno 2400 dinara, dok je za fug masu potrebno odvojiti oko 3200 dinara, jer je cena pakovanja od 2 kg 650 dinara.

Pogledajte postupak postavljanja keramičkih pločica.

Cena hidroizolacije oko kade ili tuš kabine zavisi od materijala koji se koristi, ali u proseku je to oko 6 evra po m². Tuš kadu sa kabinom možete kupiti po ceni već od 12000 dinara, dok se cena kade kreće od 11000 dinara. Baterija za kadu može se nabavati po ceni od 3400 dinara.

Za postavljanje sanitarija treba izdvojiti oko 30 evra po komadu, što uključije i stavljanje silikona na sastave sa zidovima. Cena monobloka koji je praktičan za postavljanje iznosi od 7000 dinara.

Neizostavan deo uređenja prostora je nameštaj, pa tako i kupatila koja su uglavnom manje površine u koji je teško smestiti nameštaj koji će biti funkcionalan ali i dekorativan. „OGREV“ nudi širok izbor ormarića NAMEŠTAJ IBERIA raznih dimenzija koji su od prirodnih materijala.

Namestaj_IBERIA_shadow

 

Svojim izgledom mogu učiniti vaše kupatilo modernijim. Kupatilski nameštaj gornji i donji deo zajedno sa umivaonikom može se kupiti po ceni od 15200 dinara, a baterija za umivaonik po ceni od 2300 dinara.

REKAPITULACIJA

Za renoviranje kupatila površine poda 4 m2 i zida 20 m2 potrebno je:

 • Uklanjanje starih sanitarija, pločica i cevi – 100 evra
 • Vodovodne instalacije – 255 evra
 • Elektroinstalacija – 120 evra
 • Hidroizolacija – 4.86 evra
 • Postavljanje pločica – 140 evra
 • Pločice I klase – 17200 dinara
 • Pločice III klase – 13760 dinara
 • Lepak za pločice – 2400 dinara
 • Fug masa – 3200 dinara
 • Tuš kada i kabina/Kada – 12000/11000 dinara
 • Kupatilski nameštaj – 15200 dinara
 • Monoblok – 7000 dinara
 • Ugradnja sanitarija (umivaonik, monoblok i tuš kada) – 90 evra
 • Baterije za kadu i umivaonik – 5700 dinara

Navedeni materijal i još mnogo toga za vaše kupatilo po izuzetno povoljnim cenama, možete pronaći u najopremljenijim maloprodajnim centrima „OGREV“-a.

*Za analizu teksta uzeta je dimenzija prosečnog kupatila uz korišćenje prosečnih cena usluga i građevinskog materijala u maloprodaji.

 • Divider

 • Divider
Na vrh