I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Digitalni ekrani i veštačka svetlost – kako da štitimo oko od njihovog uticaja?

Savremeni način života i korišćenje savremene tehnologije je dovelo do promene načina života. Kompjuteri, telefoni i tableti su postali nezaobilazni deo naše svakodnevice.

Digitalni ekrani i veštačka svetlost, kojoj smo sve više izloženi emituju drugačiji spektar svetlosti od onog, koji je prirodno izbalansiran i na koji je naš organizam naviknut.

Da naše oko nije u potpunosti bilo spremno za ovakvu promenu životnih navika pokazuje niz tegoba, koje se javljaju usled višečasovnog svakodnevnog gledanja u digitalne ekrane.

Najčešći simptomi koji se javljaju su osećaj težine u očima, glavobolje, zamućenje vida, osećaj suvoće u očima, kao i pojava kratkovidosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dokazano je da višečasovno fokusiranje slika na ekranu predstavlja značajno veći napor za oko nego čitanje knjige u istom vremenskom periodu i zbog toga je potrebno da monitor bude na adekvatnoj udaljenosti i da bude čist, kako bi se sprečilo rasipanje svetlosti.

Da bi se smanjio zamor očiju, preporučuje se da se tokom dugotrajnog rada za kompjuterom na svakih 20 minuta skrene pogled sa ekrana i i 20 sekundi posmatra predmet koji je udaljen najmanje 10 metara. Na ovaj način dolazi do relaksacije očnih mišića i smanjenja verovatnoće nastanka navedenih tegoba.

ZAŠTITA OČIJU PRILAGOĐENA SAVREMENOM NAČINU ŽIVOTA

Vodeći se činjenicom da je savremeni način života nametnuo potrebu za novim vidovima zaštite oka Optika „OKO“ je u svoju ponudu uvela proizvode koji pružaju adekvatnu zaštitu očiju korisnika od širokog spektra plave svetlosti koju emituju digitalni ekrani, a koji može dovesti do oštećenja vidnih ćelija.

Dioptrijska stakla i antirefleksni slojevi koji su namenejni zaštiti oka kod osoba koje provode više od 3 sata dnevno za računarom su izrađena primenom najsavremenih tehnologija i uvođenjem novih materijala u njihovu proizvodnju.

Nova zaštitna stakla su dizajnirana tako da savršeno kontrolišu, usmeravaju i propuštaju svetlosne zrake do našeg oka i na taj način sprečavaju nepotrebno naprezanje očnih mišića. Istovremeno je smanjena refleksija, očuvan intenzitet prirodnih boja i obezbeđen maksimalan komfor, oštar i jasan vid uz dodatnu zaštitu od plavoljubičastih i ljubičastih zraka vidljivog spektra svetlosti koje emituju digitalni ekrani i LED rasveta.

U cilju maksimalne zaštite oka razvijen je specijalan antirefleksni sloj, koji neutrališe štetno dejstvo veštačke plave svetlosti kojoj su izloženi korisnici digitalnih uređaja.

Prateći zahteve i potrebe svojih korisnika Optika „OKO“ je obogatila svoju ponudu ovim zaštitnim proizvodima po veoma pristupačnim cenama.

KONTAKT

Optika „OKO“ se nalazi u Zrenjaninu , ulica Karadžićeva 2.

Sve dodatne informacije na broj 023 511 872.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh