I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Pitali smo stručnjaka : Kako ispeći savršen roštilj (VIDEO)

Svako od nas se susreo sa izazovom koji nosi naziv „Kako ispeći roštilj?“. Iako zadatak deluje lako, potražili smo savete od iskusnog majstora svog zanata Predraga Taneskog poznatijeg pod nadimkom Peka.

Iako je za sve potrebno veliko iskustvo koje svakako naš sagovornih poseduje, poznati gradski roštiljdžija i kuvar nije oklevao kada smo ga upitali za savete, iskreno ih je podelio sa našim čitaocima.

Među praktičnim savetima Peka navodi da je jedna od najbitnijih stvari kada govorimo o roštilju jeste da meso bude sveže. Meso treba blago nalupati tučkom samo sa jedne strane tako da sokovi koji će mu dati ukus i mekoću ostanu u njemu.  Ti sokovi su i najvažniji i većinu stvari tokom pečenja i radimo da ih sačuvamo. Tako je bitno i da vatra na kojoj pečemo meso  bude lagana. Roštilj solimo tek kad je na vatri i to minimalno jer je lakše posle dosoliti meso nego da ga presolimo tokom pečenja. Vegetu i slične mešavine ne preporučujem zbog aditiva u svom sastavu.

Meso na roštilju okrećemo samo po jednom sa svake strane, dok je jedino ćevape potrebno okrenuti četiri puta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Kad je roštilj gotov? – Gotov je kad lepo izgleda – kroz smeh kaže naš majstor,  to zavisi od ukusa, neko voli slabije pečeno, nego opet reš, tako da tu nema jasnog pravila o vremenu pečenja.

 

Među poslednjim ali ništa manje važnim savetima je da to što radite, radite s ljubavlju, pa isto važi i za roštilj. Bitno  je kako ali je bitno i za koga pečete – zaključio je naš majstor Peka.

Nakon svega, dobili smo ovakav rezultat. Sočno, ukusno meso koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Junak naše priče zaposlen je na popularnoj lokaciji u ulici Koče Kolarova 21.

– Želja nam je bila da mesto nastavi da živi u duhu odličnog roštilja. Često u šali kažemo da naš Domaćin, nije ni krivi, ni pravi, ovaj „Domaćin“ je baš vaš, na staroj lokaciji sa izvrsnim roštiljem, poručuju novi vlasnici.

Cenovnik roštilja – besplatna dostava

Telefon za dostavu je 023.546.659

Kompletnu ponudu  specijaliteta sa žice pogledajte na njihovoj Facebook stranici.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh