I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Ovi specijaliteti u centru grada su oduševili gastronome [7 SLIKA]

Prepun ukusnih i nesvakidašnjih jela, koncept bar i restoran Kafemat Zrenjanincima svakog dana nudi zanimljivu ponudu specijaliteta u centru grada koje sugrađani mogu probati samo u njihovom restoranu.

T-bone steak

Svakog dana mnoge sugrađane obradujemo ukusnim specijalitetima zbog kojih se ljudi iznova vraćaju u Kafemat, a ovog puta želimo da vam predstavimo T-bone Gratinirani bolognese i biftek, poručuju iz Kafemata.

Kako iz Kafeamta navode, za navedene specijalitete se meso priprema u posebnom procesu i skladišti u posebnim komorama, te je prednost što u svakom trenutku iskusni kuvari imaju nadzor i prate šta se sa mesom dešava.

Gratinirani Bolognese

Gratinirani Bolognese

PerSu marketi
Suvo zrenje mesa je prirodan process u kom se sveže meso, prve kategorije smešta, u posebnim frižiderima na odležavanje. U zavisnosti od vrste mesa koja se stavlja na suvo zrenje, process odležavanja je duži ili kraći. Tako nam je za jagnjetinu minimum potrebno sedam dana, Teletinu jedanaest dana i junetinu minimum 21 dan. Što je meso mlađe ono zahteva manje vremena za odležavanje, navode.

Šta je zapravo suvo zrenje mesa

Suvo zrenje mesa je tehnologija koja postoji od davnina, ali je u modernom kulinarstvu poprilično zapostavljena. Razlog tome je visoka cena proizvodnje (zahtevni tehnološki uslovi, prostor, kaliranje mesa) i nedostatak iskustva. Na zapadu se suvo zrenje mesa (Dry-Age meat) u vrhunskim restoranima tretira kao specijalitet kuće i veoma je teško doći do njega. Većina restorana, kao što je i Kafemat, se odličuje da sami vode ceo proces jer se na taj način vrši najbolja kontrola suvog zrenja i postiže najbolja priprema hrane, bez potrebe za transportom i dodatnom pripremom.

Meso dobija drugačiju mekoću i finiju teksturu, a ukus predstavlja jedno sasvim novo gastronomsko iskustvo. Nastojimo da spojimo svetski priznatu modernu tehnologiju u službu vrhunskog hedonizma i domaće nacionalne kuhinje, za kraj su dodali.


Koncept bar i restoran se nalazi u Gimnazijskoj ulici, a više informacija i rezervacija možete dobiti na broj: 069 / 207 – 77 – 77

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Biftek

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh