I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Ideje za šoping putovanja : Jesenja sniženja u Evropskim gradovima

Jesen ne donosi samo dugo očekivano osveženje već i pad cena i odličan šoping u evropskim prestonicama.

Iako je kraj leta, naše turističke agencije već su počele da organizuju jesenje „šoping ture“, a prvo odredište koje treba posetiti je sever Italije, gde se nalazi nekoliko autlet centara.

Italija je „kraljica dizajna“ i naši turisti dobro znaju koliko lepih i, kada su rasprodaje, jeftinih stvari mogu da kupe u italijanskim radnjama.

Dobri šoping centri postoje i na pola sata vožnje od Rima („Kastel novo“), na 45 minuta od Firence („Barberino“), 45 minuta kod Đenove („Seravale“), pola sata od Napulja („Regina“), ili kod Venecije („San Pjave“). Međutim, ubedljivo najpoznatiji je „Palma nova“, koji se nalazi kod Trsta i najviše naših turista ide upravo tamo.Euforija 1

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– U septembru bih svima preporučio da idu u Milano ili Veneciju – kaže Miodrag Gavrilović, iz „Euforija travela“.

Krajem avgusta počele su rasprodaje u šoping centru „Teravale“, kod Milana, i „Palma nove“, kod Venecije, a pošto je još sunčano vreme, putovanje je idealno i da se uživa u ova dva grada. Onaj ko ne može da iskoristi popuste za letnju garderobu u septembru može da bira kada i gde želi da putuje tokom jesenjih meseci. Iako rasprodaje počinju tek krajem novembra, i oktobar je odličan mesec za šoping, jer je u Pragu i Budimpešti sve jeftinije nego u Srbiji U isto vreme, ova dva romantična grada najlepša su tokom jeseni. I Prag i Budimpešta imaju velike šoping centre sa brendovima koji se sviđaju našim putnicima, dodaje Gavrilović.

– Ko godinama želi da vidi Pariz ili Rim to treba da učini u novembru, jer su tada cene hotela i aranžmana najjeftinije.

U novembru počinje „zahuktavanje“ za rasprodaje i ova dva grada postaju finansijski pristupačna i za naše turiste. Ujedno, vreme još nije ružno, pošto u ovim dvema evropskim metropolama retko kad pada sneg, a ko ima sreće šopingovaće uz sunce.

euforija2

U Beču se već sada pripremaju za božićni festival. Ovaj grad postao je pravi „božićni centar sveta“, jer je sve u znaku zvončića. Na svakom trgu mogu se kupiti originalni ukrasi za jelku, novogodišnje poslastice i popiti punč.

Šoping centri na sva zvona početkom novembra najavljuju „bronzanu nedelju“. Reč je o prvom talasu sniženja, a slede „srebrna“ i vrhunac tokom „zlatne nedelje“.

euforija3

Ženama koje nose garderobu i broj cipela 38 savetuje se da ne čekaju „zlatnu nedelju“, jer su tada cene najniže, ali nema – brojeva.

– Tokom decembra trudimo se da turiste smestimo blizu šoping centra kako bi im bilo lakše da pazare i ne nose daleko stvari koje su kupili – objašnjava Milovanović. – Međutim, oni koje zanima da uživaju u gradu moći će da vide sve što žele i to u pratnji vodiča. Panoramska i pešačka tura kroz grad su, tako reći, obavezne i besplatne za sve turiste!

euforija4

Iskustvo je pokazalo da se u šoping najviše isplati otići sa grupom, jer se tako lakše prenose stvari preko granice.

Ni početak katoličkog Božića nije kraj za ljubitelje šopinga, jer se prve dve nedelje u januaru organizuju ture za poslednje rasprodaje.

CENKANJE UZ ČAJ

MADA je iskustvo pokazalo da su Trst i Venecija najbolji izbor za ranu jesen, Istanbul je uvek dobar izbor.

– Godinama organizujemo odlaske u ovaj grad na Bosforu drugačiji je od svih drugih evropskih metropola i nema klasičnu euforiju rasprodaja, već možete da se cenkate tokom čitave godine. Kupovina se lako može pretvoriti u prijateljsko ćaskanje uz čaj. Dakle, svako ko želi da kupi kožnu jaknu i kvalitetan pamuk treba da poseti Istanbul.

euforija6

DESTINACIJE:

„Palmanova“ /auto-put, između Trsta i Venecije

„Parndorf“ /auto-put, između Budimpešte i Beča

„Parndorf autlet“/ 10 km od Salcburga 

KORISNI SAJTOVI:

palmanovaoutlet.it

mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/de/

viator.com/serravalle-outlet

reginashops.com/

VREME SNIŽENjA:

Milano i Venecija / septembar

Prag i Budimpešta /oktobar

Pariz i Rim/ novembar

Beč/ decembar

Istanbul /cele godine

OSETITE EUFORIJU

Iz agencije Euforija Travel nam preporučuju da posetimo njihov sajt I pogledamo ponude za gradove  a takodje nas podsećaju da već mogu da se rezervišu zimski aranžmani ,u zimskim centrima Poput ,Kopaonika ,Jahorine ,Francuskih Alpa ,Slovenije I mnogi drugih po First minut cenama snizenim I do 30% za rezervacije tokom septembra pa sve do kraja oktobra.

Dodatno se o svemu navedenom informišite putem mejl adrese euforijatravel@gmail.com ili telefonom 023/564-268.

Za više informacija posetite zvaničnu stranicu agencije – Euforija travel.

Posetite nas već danas, pogledajte naše ponude aranžmana u agenciji na adresi Djure Jakšića 45 kod zgrade Lepe Brene ili na tel 023/564-268.

euforija travel agencija zrenjanin Veliki popusti za letovanja u septembru

Radno vreme agencije je radnim danima od 09h-17h a subotom od 09h -14h

Garantujemo da ćete osetiti Euforiju, poručuju iz agencije.

http://euforijatravel.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh