I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Mesto na kome ćete zaboraviti sve brige – jedinstveni restoran u srcu Zrenjanina

Ušuškana u srcu grada, Gradska kafana „Stara zanatlija“ retko je mesto na kome ćete moći da zaboravite sve brige i dozvolite sebi da uživate u svakom trenutku, strofi, dobrom zalogaju.

Baš kao u pesmi Đorđa Balaševića, te noći su „svi bili rumeni, kao kuvano vino koje su pili“. Topla atmosfera u autentičnom vojvođanskom ambijentu presudila je da odaberemo baš ovo mesto.

Restoran je vikendom pun. Bilo je očigledno i te večeri da se traži mesto više. Osoblje je iznosilo pune ovale i činije, a muzika je bila svojevrsni, fini začin cele večeri. Ne sećamo se da je iko od gostiju bio ozbiljnog, tmurnog lica. Note koje su klizile sa instrumenata brisale su umor sa njihovih lica i pozivale na dobro raspoloženje.

Topla čorba sa ukusnom govedinom nadovezala se na već načeto dobro raspoloženje. Ubrzo je stigla i Banatska šnicla, pravo malo savršenstvo na kome bi nam u tom trenutku, čvrsto verujemo, pozavideli i najveći gurmani.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U jednom uglu veselo društvo proslavljalo je godišnjicu mature. Susret posle dvadeset godina, mnoštvo emocija, prava slika za ram. Gosti za susednim stolom kažu da su proslave na ovom mestu najlepše, za nezaborav. Verujemo im na reč. Sve je onako kako je bilo nekad kada smo brige ostavljali na poslu i jedva čekali da u dobrom društvu, podelimo letnje veče vikendom.

A nije restoran samo za vikende. Gosti ovde dolaze i preko nedelje, privučeni živom muzikom koja je tu svakog dana. Dvorište Gradska kafane „Stara zanatlija“ je posebna priča. Imaćete utisak da ste ušuškani daleko od gradske vreve na nekom od vojvođanskih salaša.

„Svega ima, to istina…“, rekao bi Zvonko Bogdan.

Sat je otkucavao svoje, a gosti su bili sve veseliji. Nešto posle ponoći muzičari su zasvirali:

„…Od Banata prema Sremu nisko oblaci,
noc se spustila,pa se ne vidi…
samo moje misli po ravnici putuju-
ja ih posaljem al se vracaju…
A ti,a ti se neces vratiti….“

I tim nas stihovima ispratiše u toplu letnju zrenjaninsku noć.

Restoran „Stara zanatlija“ nalazi se u Ulici Slobodana Bursaća 20.

Rezervacija mesta 060/099-3801

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh