I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Roditelj, dete, nastavnik – šta obećaju to i ispune! (VIDEO)

Kraj januara u Centru za edukaciju Big Ben u Zrenjaninu biće obeležen nizom aktivnosti.

Tako je druga generacija polaznika Mentalne aritmetike SuanPan ovih dana dobila diplome i izveštaje o uspešno završenom obrazovno-razvojnom programu Mentalna aritmetika SuanPan, dokje istovremeno počeo i upis novih đaka na izuzetno korisne programe učenja: Brzo čitanje sa razumevanjem, Mentalna aritmetika SuanPan, kursevi engleskog i nemačkog jezika i srpski za strance.

– Januar je u našem centru uvek prolazio u lepoj atmosferi, a ove godine je poseban jer imamo potpuno nove programe za razvoj dece. Nakon što smo prošle godine u Zrenjanin doveli izuzetan program Mentalna aritmetika SuanPan, to nas je motivisalo da ponudimo i nešto novo, a to je Brzo čitanje sa razumevanjem, priča za portal I love Zrenjanin vlasnica Centra Big Ben, Ljubica Kovačević.

Svečana dodela diploma polaznicima druge generacije održana je u Hotelu „Vojvodina“. Tom prilikom, roditelji dece su izneli svoje utiske o programu:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Šta je Brzo čitanje sa razumevanjem (FFD)?

Reč je o jedinstvenom programu u Zrenjaninu namenjenom deci od 12 godina i više. Ovaj program pomaže rešavanju problema slabe koncentracije i razumevanja, a najveći plus je što ubrzava sam proces učenja i uči decu tehnikama organizovanja misli i informacija. Suština je da se određene informacije u tekstu brže uočavaju, proširuje se memorija i povećava sposobnost razumevanja teksta. Od značaja je i ušteda vremena. Ova tehnika značajno povećava iskorišćavanje kapaciteta mozga.

Za ove programe Centar za edukaciju BIG BEN jedini ima licencu na području Grada Zrenjanina. Nastavu drže licencirani predavači.

Šta je Mentalna aritmetika SuanPan?

Mentalna aritmetika SuanPan je način korišćenja osnovnih računskih operacija (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje) bez digitrona ili papira i olovke. Prilikom računanja se koristi samo mozak, koji pomoću podsticaja misaonih procesa za izvođenje matematičkih operacija stimuliše i popravlja koncentraciju, razmišljanje, poboljšava slušanje i razumevanje, ubrzava procese koji se odvijaju u mozgu. Na naučno dokazanoj osnovi podstiče istovremenu upotrebu leve i desne hemisfere mozga, te tako doprinosi uravnoteženom razvoju mozga, što je veoma važna stvar za decu u razvoju uzrasta od 5 do 14 godina, kojima je ovaj program namenjen.

Pored dva navedena programa, Centar za edukaciju Big Ben dugi niz godina organizuje i kurseve stranih jezika – engleskog i nemačkog.

– Nastava engleskog jezika radi se po originalnim udžbenicima engleskih izdavačkih kuća Oxford i Cambridge. U nastavi nemačkog jezika koriste se originalni udžbenici Delfin, Altag, Beruf und Co.  Nastava stranih jezika namenjena je svim uzrastima i nivoima znanja jezika, a polaznici nakon završenih kurseva uspešno polažu međunarodno priznate ispite.  Za strance koji duže borave u našem gradu, organizujemo kurs srpskog jezika prema odobrenim udžbenicima, kaže Ljubica Kovačević.

Ona dodaje i da taj centar  ima dugogodišnju saradnju sa British Council Belgrade i Goethe Institutom. Svi predavači su stručni i imaju dugogodišnje iskustvo u radu, koriste razvijenu metodiku, uz upotrebu audio-vizuelnih sredstava.

Još jedna prednost Centra Big Ben jeste ta što ima dve lokacije, 4. juli 22/13 i Stražilovska 54 na Bagljašu. Na obe lokacije učionice su opremljene savremenim učilima.

Upisni rok je u toku, a za dodatne informacije pozovite 069/155-61-62 ili 023/545-298.

Kako navode u Centru za edukaciju BIG BEN, cilj im je da deca izrastaju u obrazovane, pune samopouzdanja i srećne odrasle ljude. Sudeći prema programima koje primenjuju, profesionalizmu u radu i posvećenosti, sigurno je da svoj cilj i ostvaruju.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh