I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Izložba „Moda šešira“ uskoro u Narodnom muzeju

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 15. novembra u 19 časova biće otvorena izložba „Moda šešira“ autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac.

izlozba-sesira

Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja modiskog i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje biće obogaćena predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanin sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira „Begej“.

Izložba „Moda šešira“ rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale. Pored klasične muzejske postavke na kojoj će biti izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi će kroz ambijentalne celine biti predstavljen modiski salon i šeširdžijska radionica.

Kako je izložba interaktivna, posetioci će imati priliku da probaju pojedine modele šešira. Na veoma pitak ali i stručan način, izložba se obraća raznovrsnoj publici sa ciljem da podstakne radoznalost i obrazovanost.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

izlozba-sesira1

Nadležni kustos u Narodnom muzeju Zrenjanin je Branka Babić, kustos-etnolog.

Realizaciju izložbe u Narodnom muzeju Zrenjanin potpomogla je kompanija Gomex, čiji je prepoznatljiv moto – Šešir nakrivi, lakše se živi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh