I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

„I-Taxi“ uveo bezgotovinsko plaćanje

Korisnike usluga taksi prevoza u Zrenjaninu je obradovala vest iz I-Taxija da je od pre dva dana ovaj renomirani taksi prevoznik u našem gradu omogućio svojim korisnicima bezgotovinsko plaćanje svim vrstama platnih kartica, ali i pripejd dopunama i nagradnim poenima iz elektronskog novčanika I-Taxi aplikacije. Stvar je još zanimljivija utoliko što su nove usluge razvijene u okviru projekta CTS (Complete transportation solutions) koji I-Taxi već duže vreme razvija zajedno sa švajcarskom firmom „Consulteer“ koja u našem gradu posluje od 2014. godine.

Od sada, vaše vožnje u i taksiju možete plaćati i bezgotovinski, bilo kojom platnom karticom. Više vam nije potreban ne samo keš, nego čak ni kartica, dovoljno je da preuzmete našu aplikaciju, povežete vašu karticu i prilikom poručivanja vozila označite ovu opciju plaćanja. Po završenoj vožnji nema ni zadržavanja za provlačenje kartica niti je morate imati sa sobom.

O tome šta sve dobijaju korisnici usluga „I-Taxi“-ja i kakvi su dalji planovi, razgovarali smo sa vlasnikom „I-Taxi“-ja, Draganom Vidakovićem.

Šta je to novo što vaši korisnici dobijaju?

Dragan Vidaković

Našim korisnicima I-Taxi aplikacije smo omogućili da svoje vožnje plaćaju jednostavno i bezgotovinski, platnom karticom ili pripejdom (pretplatom) iz njihovih elektronskih novčanika. Dovoljno je samo da prilikom poručivanja odaberu opciju plaćanja i naplata će se po završenoj vožnji automatski obaviti. Ukoliko naši korisnici žele nekom da uplate pripejd dopunu, jednostavno mogu preneti novac sa svoje platne kartice – računa na račun drugog korisnika „I-Taxi“ aplikacije kojem žele da poklone pripejd. Tako mogu počastiti svoje dete, prijatelja ili bilo koga drugog ko ima instaliranu i-taxi aplikaciju na svom mobilnom uređaju i koga jednostavno žele da obraduju. Dovoljno je samo da znaju broj mobilnog telefona osobe kojoj žele da uplate depozit i da je taj broj povezan sa i-taxi aplikacijom.

Ove usluge su omogućene samo korisnicima I-Taxi aplikacije?

Tako je. Mi smo se opredelili za ovu opciju iz više razloga. Najpre, to što živimo u vremenu četvrte tehnološke revolucije u kojoj se stvari ubrzano menjaju u pravcu opšte digitalizacije koja se posebno vidi u našem poslu. Danas gotovo da nema nikog ko nema pametni telefon i konstantnu vezu sa internetom, a pristižu nove generacije koje su već naviknute da uz samo par klikova ostvare sve što požele.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mi nastojimo da budemo uvek ne samo u korak već i ispred našeg vremena. Podsetiću da je „I-taxi“ prvi u gradu uveo tablete u svoja taksi vozila i dispečiranje preko programa i interneta još 2014 godine i bio je među prvima u Srbiji koji se odlučio za ovaj način rada. Sada jednostavno više ne postoje oni taksi prevoznici koji rade preko sistema radio veza.

Kada govorimo o bezgotovinskom plaćanju platnim karticama, način naplate preko klasičnih POS terminala u vozilima je prevaziđen i nepotrebno skup u uslovima kada je to isto moguće preko digitalnih servisa i aplikacija obaviti i brže i jednostavnije i na posletku i jeftinije. Naime, u naplati preko POS terminala, morate najpre imati karticu, potom vozač mora aktivirati POS terminal, provući karticu, uneti cenu vožnje i šifru i sačekati da se preko GPS sistema veza ostvari konekcija sa bankom i izvrši naplata. Sve to zahteva vreme i može biti veliki problem naročito u taksi prevozu kada se zna da ne retko korisnici taksi prevoza izlaze iz vozila na veoma prometnim mestima na kojima se ne mogu dugo zadržavati a da ne smetaju ostalim učesnicima u saobraćaju. U našoj verziji naplate, dovoljno je samo da u „I-taxi“ aplikaciji povežete svoju karticu jedanput i prilikom naručivanja označite opciju plaćanja platnom karticom i vaša vožnja će biti automatski naplaćena po završetku, a naši korisnici se neće nepotrebno zadržavati zbog ove naplate u vozilima. Jedino što imaju obavezu jeste da se potpišu na računu za vožnju.

Inače, ovaj servis su već uveli i koriste najpoznatiji taksi servisi kao što su u svetu “Uber” ili kod nas “Yandex” ili „CarGo”.

Koje su sve još prednosti naručivanja vozila preko“I-taxi“ aplikacije?

Prednosti su brojne, najpre ne morate nepotrebno trošiti telefonske impulse niti čekati na odgovor dispečera, što posebno dolazi do izražaja u špicevima kada je pojačan broj poziva. Aplikacija je atraktivna, brza, intuitivna, krajnje jednostavna za upotrebu, a učinili smo je dostupnom i za android i za IOS mobilne uređaje i što je veoma važno nema nikakvih troškova u vezi sa njenim korišćenjem. Nema potrebe nikome da objašnjavate gde se nalazite, aplikacija će automatski locirati Vašu adresu koristeći GPS u Vašem uređaju, ili  jednostavnim pomeranjem PIN-a na mapi možete izabrati i polaznu i završnu adresu.

Aplikacija automatski prepoznaje Vaše omiljene i često korišćene adrese pri unosu polazne adrese ili završne destinacije što znatno olakšava poručivanje. Apllikacija Vam omogućava i opciju sa samostalnim određivanjem dodatnih zahteva za izbor taksi vozila i usluge, npr. model vozila, nestandardan prtljag, prevoz invalida, prevoz kućnih ljubimaca, dostava ili slično. Pomoću aplikacije možete pratiti taksi koji dolazi po Vas na mapi u realnom vremenu, po dolasku na vašu adresu automatski dobijate poruku o pristiglom vozilu na adresu, tako da ga ne morate čekati na ulici. Aplikacija vam omogućava da rezervišite taksi vozilo i zakažete vožnju u željeno vreme. Možete oceniti uslugu „I-Taxi“ vozača i na taj način pomoći i nama da unapređujemo kvalitet usluge i time doprineti opštem podizanju kvaliteta usluge taksija.

Kakvi su dalji planovi?

Nastavljamo da razvijamo našu aplikaciju, ali i celu platformu CTS za upravljanje taksibiznisom. Što se aplikacije tiče, uskoro ćemo omogućiti da se pripejd dopune mogu uplaćivati i u svim našim taksi vozilima, a predvideli smo i opciju za nagrađivanje onih koji budu nama pomagali da budemo bolji u smislu ocenjivanja naših vozača i vožnji i da ukoliko su zadovoljni našom uslugom preporučuju nas drugim korisnicima. Tim korisnicima će biti registrovani nagradni poeni sa kojima će moći da plaćaju svoje taksi vožnje. Što se CTS-a tiče, kao programa za upravljanje taksi biznisom, ovu platformu za sada je koristila samo naša firma, od nedavno i Sprint taksi iz Kikinde, a od 1. Jula krećemo sa njenim plasmanom na tržištu Srbije i zemalja bivše Jugoslavije, ali i Švajcarske, Austrije i Nemačke. Uvereni smo da tržištu usluga taksi prevoza i taksi prevoznika imamo šta da ponudimo jer smo u razvoj ovog programskog rešenja uneli sva naša bogata i u praksi proverena iskustva iz ovog posla kojim se bavimo već 17 godina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh