I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Hrana za mačke, kako je odabrati ?

Jedno od čestih pitanja koje novi vlasnici mačaka postavljaju je¬ kako pravilno hraniti mačku?

hrana za macke cena

ESKPRESNO – SVE ZA KUĆNE LJUBIMCE ZA CELU SRBIJI PREKO“Online prodaje“

Evo nekoliko osnovnih saveta.

Pravilna ishrana mačaka jako je važna za njihovo zdravlje i pravilan razvoj. Ukoliko želite srećnog kućnog ljubimca morate ga pravilno hraniti i brinuti o njemu. Bitno je šta ćete mu ubaciti u činiju za hranu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Važno je zapamtiti da se mačke ne mogu hraniti istom hranom kao psi.Neadekvatna hrana može biti i jako štetna za zdravlje vašeg kućnog ljubimca.Prehrana mačaka mora biti raznovrsna. Jako je štetno hraniti mačku jednoličnom hranom, jer takva ishrana narušava zastupljenost svih hranljivih sastojaka.

Teško je reći koliki treba biti mačji obrok. To zavisi od veličine mačke, njene starosti, pola, ali i naravno od vrsta hrane. Orijentacije radi, mački teškoj oko 5kg potrebno je oko 200g hrane dnevno. Većina vlasnika mačaka dva puta dnevno daje hranu, npr. ujutro i uveče, a mačke se brzo naviknu na takav ritam. Iako se za razliku od pasa,mačke retko prejedaju, neke ipak postanu preteške. U takvim slučajevima trebate postupno smanjiti količinu hrane, ali nikako nemojte uvoditi nagle i restriktivne dijete jer to može biti opasno.

Osnovna ishrana mačaka su crveno i belo meso, riba, džigerica, jetra i srce, a osim mesa treba uključiti jaja i kuvani pirinač. Ukoliko svojoj mački sami spremate hranu ona mora biti dobro termički obarađena kako bi se sprecila eventualna pojava parazita. Nikada nemojte davati mački hranu direktno iz frižidera. Najbolje je da hrana bude nešto toplija od sobne temperature, dakle mlaka.

Ukoliko nemate vremena da svojoj mački pripremate hranu možete je hraniti i gotovom hranom koja sadrži sve neophodne hranljive sastojke. Važno je napomenuti da ukoliko od „domaće kuhinje“ prelazite na gotovu hranu, trebate to čini postepeno, tj. svakodnevno pomalo dodavati uz uobičajenu hranu. Nakon nedelju dana mačka će prihvatiti i adaptirati se na novi način prehrane. I na kraju vrlo važna stvar mačka uvek mora imati svežu vodu u svojoj činiji. Mačke lakše podnose glad nego žeđ. Ovo je posebno važno ukoliko mačku hranite gotovom suvom hranom.

– U našem Petšopu, možete pronaći izutetno kvalitetnu gotovu hranu prilagođenu za svaki uzrast mačke. Pored hrane za mačke, u našoj online prodavnici, nalazi se preko 2000 artikala. Kada vam dozvoli vreme na miru možete odabrati igračku, posudu za hranu ili neki drugi rekvizit koji će obradovati vašeg ljubimca.

hrana-za-kucne-ljubmce-dostava-srbija

– Sva roba koja se poruči u toku današnjeg dana, a imamo je na lageru,  stiže već u toku istog dana ili sutradan. Robu koju nemamo na lageru , a poručili ste je dobijate je u roku od 48 sati na kućnu adresu.

Informacije se mogu dobiti radnim danima od 08h-15h. http://petbull.rs

Telefon 023/601-801 ili 063/7000182

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh