I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Walter brani Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Kompanija Gomex postala jedina trgovačka kompanija sa najvišim sertifikatom

i love zrenjanin tv

Kompanija GOMEX  postala je jedina trgovačka kompanija koja je ušla u klub poželjnih poslovnih partnera, dobijanjem Sertifikata o izvrsnosti poslovanja AAA,  gde se nalazi manje od 2% najuspešnijih firmi u Srbiji.

Tim povodom, direktor kompanije Bisnode Miroslav Ekart na konferenciji za medije uručio je ovaj prestižni Sertifikat direktoru GOMEX-a Goranu Kovačeviću.

Sertifikacija je ustaljena praksa u međunarodnom okruženju, a na osnovu ovog dokumenta kompanija GOMEX dodatno je utvrdila svoj ugled i poverenje u domaćem poslovnom okruženju i stvorila mogućnost za izlazak na ino tržište.

– Sertifikat izvrsnosti mogu dobiti samo pravna lica koja zadovoljavaju specifične kriterijume rangiranja koji se primenjuju jednako za sve evropske kompanije. Od 120 000 firmi u Srbiji koje svoj bilans predaju APR-u tek njih oko 600 može uopšte da se kvalifikuje za rangiranje, a njih 115 poseduje ovakav sertifikat. Uručivanjem ovog dokumenta, mi iz Bisnode-a potvrđujemo da je kompanija GOMEX svrstana među vodeće firme koje posluju u ovom delu Evrope uz konstataciju da su jedini trgovački lanac koji je poneo AAA oznaku – rekao je gospodin Ekart ovom prilikom.

Bonitetna ocena predstavlja natprosečnu bonitetnu vrednost kompanija. Izvodi se na osnovu završnog računa privrednih subjekata za poslednje tri finansijske godine i predviđa sigurnost poslovanja u narednih 36 meseci. Privredni subjekti s bonitetnom ocenom izvrsnosti AAA imaju verovatnoću od 87% da će zadržati istu bonitetnu izvrsnost i u narednoj godini. Grupacija „Bisnode“ ima dugogodišnje iskustvo u dodeli sertifikata bonitetne izvrsnosti u evropskim zemljama: Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Češkoj i Mađarskoj, sa tendencijom širenja i na preostale zemlje. Nosiocima sertifikata se obezbeđuje ugled i konkurentska prednost kroz priznanje za prethodni rad koje ih svrstava u sam vrh domaće privrede.

–  Počastvovani smo jer je Bisnode prepoznao kvalitet i stabilnost našeg poslovanja. Izuzetno nam je bitno što smo dobili ovako visoko priznanje od renomirane svetske kompanije.  Zadovoljni partneri sa kojima sarađujemo obostrano uspešno tokom više od dve decenije, za nas u GOMEX-u su najprestižnije priznanje. Dodatno smo počastvovani činjenicom da nijedan trgovački lanac u Srbiji, osim GOMEX-a, do sada nije dobio AAA potvrdu poslovne izvrsnosti. Sertifikat bonitetne izvrsnosti za koji mora da se zadovolji preko 50 različitih kriterijuma je još jedan dokaz sigurnosti poslovanja GOMEX-a, kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja. Ovako između ostalog šaljemo poruku našim dobavljačima, poslovnim partnerima i ono što je najvažnije kupcima da smo mi kompanija sa kojom je poslovanje sigurno, a kvalitet robe zagarantovan. Predano radimo na dodatnom pozicioniranju kompanije kao poželjnog poslovnog partnera i poslodavca u retail sektoru. Trenutno u 151 objektu zapošljavamo 1674 radnika s tim da će do kraja godine taj broj  premašiti 1700 jer je u planu otvaranje još nekoliko objekata – istakao je direktor Kovačević u obraćanju novinarima.

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh