I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Marketing Zrenjanin

Kompanija Gomex na proslavi Badnje večeri u Zrenjaninu

Mir, ljubav, sloga, vera, istina i oprost – osnovne su poruke najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića. Paljenje badnjaka, tradicionalno 6. januara uoči Božića, tokom poslepodneva i večeri, okupilo je u zrenjaninskim hramovima, portama i na platoima ispred mesnih zajednica, brojne hrišćanske vernike i građane.

Badnjaci su paljeni, u prisustvu meštana, i u svim naseljenim mestima. Poštujući tradiciju, i zrenjaninske mesne zajednice ˝Veljko Vlahović˝ na Bagljašu,˝Gradnulica˝ i ˝Dolja-Crni Šor˝ obeležile su Badnje veče, u prisustvu velikog broja stanovnika tih delova grada i nesebičnu pomoć kompanije Gomex.

Verska tradicija uz prigodan program

U porti hrama Vaznesenja Gospoda Isusa Hrista u zrenjaninskom naselju Bagljaš, paljenju Badnjaka prisustvovali su predstavnici naše kompanije i lokalne samouprave. Na unapred pripremljenu vatru spušten je badnjak, a nakon toga usledio je prigodan program.

Narodna verovanja kažu – ukoliko se na Badnje veče nakupi dosta pepela na badnjaku koji gori na ognjištu, zima će biti jaka sa dosta snega, a ako varnice iz badnjaka iskaču same iako niko ne ˝džara˝ po vatri, veruje se da će biti dosta meda.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh