I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

22 godine postojanja i uspešnog rada kompanije Gomex

Kompanija Gomex proslaviće 22 godine rada i postojanja uz izuzetno dobre rezultate postignute u 2016. godini, koje su danas medijima prezentovali rukovodioci kompanije predvođeni osnivačem i generalnim direktorom Goranom Kovačevićem.

-Prošla godina je bila veoma teška i takva je verujem bila svim trgovcima. Nešto se dešavalo u potrošnji, mi smo beležili pad potrošačke korpe, da bi se onda stanje, negde u zadnjem kvartalu polako počelo popravljati. Već u ovoj godini naše je stanje odlično, već sada imamo 25% veću prodaju u odnosu na isti period prošle godine. Prošla godina je bila godina najvećih investicija u Gomexu, bilo je investicija u zaposlene, u distributivne centre i u marketing. Iz tog razgloga imamo nešto lošije rezultate što se tiče količine dobiti, ali dugoročno gledano, to su ulaganja od kojih se tek očekuju dobri rezultati. Samoinicijativno smo podigli najniže plate i to nam je na nivou cele godine donelo dodatni trošak od 600-700.00 evra, ali i to smatramo jednim ulaganjem za budućnost. U maloprodaji su uvek male plate, ali su sada plate naših radnika u rangu ozbiljnih trgovačkih lanaca u Srbiji. Povećali smo značajno učešće troškova marketinga u prošloj godini, jer naši planovi u narednih pet godina jesu da poslujemo na nacionalnom nivou. U Vojvodini smo mi dobro poznati, ali već u delu ispod Save i Dunava treba da se pokažemo i zbog toga smo morali da dodatna sredstva investiramo u reklamu. Kada je reč o našim očekivanjima, nadamo se da ćemo na kraju ove godine imati prodaju za 27% veću u odnosu na prošlu, rekao je generalni direktor kompanije, Goran Kovačević.

– Godinu 2016. kompanija Gomex završila je sa 141 objektom. Imali smo 1589 zaposlenih i ostvarili smo oko 82, 9 miliona evra ukupnog prometa, što je za 11% više u odnosu na 2015. godinu. Značajan fokus ova kompanija je usmerila na svoja četiri objekta – Distributivni centar Zrenjanin od 8.500 kvadrata, Distributivni centar za voće i povrće, Rashladno distributivni centar Zrenjanin i Distributivni centar Šabac, istakao je Kovačević.

Naročito značajnim za poslovanje, Kovačević je ocenio Rashladno distributivni centar u industrijskoj zoni Jugositok Ečka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Prodaja svežeg mesa nije profitabilna. Ako radite legalno, tu nema zarade. Međutim, ako ne prodajete meso, to nije prodavnica. Jer ako čovek kupi meso u prodavnici, a ne u mesari, to znači da ima poverenje u vašu higijenu. Taj odnos poverenja je jako bitan i on se dobija preko mesa. Mi radimo u objektima koji su u proseku oko 250 kvadrata i tu tehnički nema mesta da se prave klasične mesare sa hladnjačama. Jedini način koji je bio mogući da mi održimo prodaju mesa, jeste bio da napravimo Rashladno distributivni centar u kojem pakujemo meso i sada imamo stalne, kontinuirane korisnike. Svake godine porast prodaje mesa je za 35 do 40 odsto. Mesečno imamo oko 120.000 pakovanja, rekao je Kovačević novinarima.

– U 2016. godini Gomex je ostvario istorijski maksimum u investicijama i to u više vrsta i nivoa investicija. Ukupna vrednost investicija je 5, 13 milona evra. Struktura tih investicija je šarolika, u skladu sa modernim poslovanjima. 31% ulaganja odnosi se na građevinske objekte, a čak 52% otpada na opremu, saopštio je Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske i opšte poslove.

 

On je dodao i da je ta kompanija protekle godine sa ulaganjem u 2016. godini ispunila uslov za poresko oslobađanje u narednih 10 godina. Mi smo jedna od retkih kompanija koja je premašila dva kriterijuma – zapošljavanje preko 100 radnika na neodređeno vreme i realizaciju kvalifikovanih kapitalnih investicija preko milijardu dinara.

– U sklopu dobrih, razvojnih podataka treba istaći i činjenicu da je čak 45 odsto svih skladišnih kapaciteta izgrađeno upravo u prošloj godini, dodao je Ranisavljević.

Direktor operacija Milun Vojinović istakao je izuzetnu saradnju sa svim poslovnim partnerima u okviru koncepta loyalty kartice „Kasice Brojalice“ za povoljnije kupovanje, kojih je sada u opticaju čak 250.000, a 80 posto robe prodaje se preko njih – napomenuo je Vojinović. On je prisutne novinare upoznao i sa jedinstvenom ponudom Gomexa za sve korisnike naše loyalty kartice – „Selektorom popusta“ dodavši da ovaj projekat zaista izdvaja našu kompaniju u svetu retail-a.

Na kraju konferencije, Kovačević se osvrnuo i na segment društveno odgovornog poslovanja Gomexa, dugogodišnju saradnju sa zrenjaninskim Narodnim pozorištem „Toša Jovanović“ i Sterijinim pozorjem u Novom Sadu, podsetivši tom prilikom novinare i na druge brojne akcije koje smo sa uspehom realizovali tokom 2016. godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh